keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Eelis 1,5v.

Tään piti olla postaus "kuvia syksyn varrelta", mutta kun meil oli jo tiistaina 6.11 Eeliksen 1,5vuotis neuvolakin niin samahan seon tehdä tästä samantien kuvapainotteinen kooste <3

Neuvolakortista en kuitenkaan kovasta yrityksestä huolimatta saanut mitään selvää, mut kutakuinkin luulen et tuossa lukee kasvusta, ruokailusta, fyysisitä taidoista ja luonteesta. Eelis on nyt sis 27.11 vasta 1,5vuotta mutta kyselylomakkeen perusteella jonka täytimme jo kun Eelis oli oli vuoden ja neljä kuukautta vanha, osoitti sen että Eelis osaa kaiken tarpeellisen mitä puoltoista vuotiaan kuuluisikin osata :)


Eelis on siis hyvin pitkä poika, pituutta löytyy jo 87,1cm ja paino tuleekin sit 0 käyrää 12kg 550g. Kuten mitoista huomaa, niin Eelis on hyvin solakka ja pitkä! Lakin koko sit oli 49,5 eli hyvin mielin voi viel käyttää 50-52 kokoa :)


Syksyn mittaan Eeliksen liikkuminen on nopeutunut valtavasti, toinen juoksee ja harppoo ympäriinsä ja juoksuaskeleetkin on jo kovasti voimistuneet ettei ole enää niin huteraa menoa ku muutama kuukausi takaperin. Sanoja tulee lisää, ja erilaisia ilmeitä ja elkeitä. Eelis ymmärtää kyl pitkälti jo kaiken mitä me sanotaan ja osaa vastatakin joo, tai puistelemalla päätä, kiittääkin osaa mut sanattomasti viel nyökkäämällä <3

Puhelimeen puhuminen on kyl parasta puuhaa tällä hetkellä! Toinen soittelee päivittäin tätille ja mammalle ja papalle ja höpöttää niin kovasti ettei suunvuoroa meinaa toiset saaha :D Loppuun aina toteaa et OIKKA, OKKA tms. ja lyö luurin kii :D On naurussa pitelemistä ku toinen osaa jo niin taitavasti käyttää puhelinta ja muutakin elektoriniikkaa! Omat lelutkin alkaa entistä enemmän taas kiinnostaa, välillä jaksetaan kuunnella jo satujakin pitempiä hetkiä, palikat ja autot on mukavia + sit serkkutytön lainaama nukke mitä on kiva paijat <3


Eelis ihmettelee lunta vieläkin joka kerta kun mennään ulos, lähes päivittäin me käydään lenkkeilemäs vaunuilla mut vähempi tällä hetkellä puistossa kun niin pirun liukasta joka paikas /; Tulis vaan nyt kunnon talvi niin pääsis pulkkaileen ja puuhaileen ulos kunnolla :)



Eelis on alkanut kovasti auttaan kotitöissä, haluaa itte imuroida, pyyhkiä pölyjä, mopata ja kuivata esim. veden paperilla jos on vaik lattialle päässy kaatumaan. Ruuanlaittoonkin osallistuu, ottaa kauhoja laatikosta, ja sylis olles kurottaa maustekaapista mausteet ja on maustavinaan ruokaa (esim. puuroon mustapippuria, onneks korkit pysyny viel kii :D) Tiskien tyhjentäminenkin on kivaa ja pyykkien laitto kuivumaan <3 On meillä vaan nii tomera poika!


Yöunet on kestoltaan nyt aikaslailla 12-13h ja päikkärit sit 1-2h. Toistaiseks poika nukkuu meidän välis mut ollaan jo muutama viikko harjoteltu omaan huoneeseen nukkumista, toistaiseksi ollaan vaan käyty rauhottumassa omas "sängys" ja sit siirrytty meiän makkariin nukkuun. Vielä ois kuite yli 3kk aikaa vauvan tuloon, et eikhän me saada siihen mennes poika tottuun jo omaan huoneeseen ja sit se oma oikea sänkykin käyttöön :)


Eelis syö siis itte ja ruokailut menee aikaslain samanlain kuin aiemminkin.


Herkutki maistuu hyvin :D Nyt ollaan kuites koko perhe oltu jo parisen viikkoa herkkulakos, joten hedelmiä ja xsylitolipastilleja menee herkkujen edestä sit :D
 
 
Mut tää oli tällanen pikapostaus vaan, Eelis on vähä kipeenä ja just pienillä unosilla joten pakko jatkaa tenttimatskujen paris viel ku kerkee, tunnin päästä sekin tentti sit jo alkais! Hellurei <3 tai Eeliksen sanoin OIKKA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti