Kampanisut.
Ei saa nauraa! Ulkonäöllisesti hieman hiottavaa selvästi, mut makuhan se on mikä ratkaisee. Löysin kertaheitolla sen reseptin mistä tulee kampanisut minun makuun, joten laitetaanpas sekin tulille;
Tarvikkeet:
500g voita
3dl sokeria
2prk punaista viiliä
2tl ruokasoodaa
1kg karkeita vehnäjauhoja
Valmistusohje:
Huoneen lämpöinen rasva ja sokeri sekoitetaan hyvin,
lisätään
jauhot ja viili, johon on sekoitettu sooda.
Vältä liikaa sekoitus ettei
muodostu sitkoa.
Anna taikinan levätä viileässä noin 1h.
Kauli taikina
noin. 2-3 cm paksuiseksi ja jaa taikinapyörällä10 cm suokakaiteiksi,
joista otat 5 cm pätkiä ja teet niihin kuhunkin 3-4 sakaraa eli kampaa.
Paista kampanisut kuumassa uunissa 250-280 astetta kauniin kullan
ruskeiksi.
So simple, mut vaan niin hyviä ja helppoja tarjottavia, ku pakkasesta vaan ottaa ja laittaa tarjolle, n.10min ja sulanut sopivaksi nautiskella kahvin kera!
Omenapiirakka.
Ehkä maailman paras omenapiirakka. Bongasin ohjeen jostain blogista, mut en nyt millään muista et mikä se blogi olikaan, joten laitan tähän vaan suoriltaan reseptin, sillä on ihan pirun hyvää <3 Tätähän voi sit soveltaa kaikkien marjojen ja hedelmien kans, ens kerralla taidankin kokeilla millaista tulee mustikkaversiona!
Piti tulla jakamaan tää heti tänne bloginkin puolelle, etten vaan mee hukkaan tätä. On kyl ihanan helppo hakea näit ohjeita tarvittaessa aina täältä, ei tarvi sählätä paperilappujen kans jotka aina hukas (josko vielä joskus kirjoittaisin reseptit vaik johonkin kirjaan, tai ostaisin vaik oikeen reseptikirjasen)
250g margariinia
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
8dl vehnäjauhoa
1 muna ja kermaviili (toiseen puolikkaaseen)
Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Puolita murutaikina ja sekoita puoleen taikinaan 1prk kermaviiliä ja 1 muna.
Muruseos jätetään päällimmäiseksi.
TÄYTE:
Omenaa pieninä kuutioina, sekotin niiden joukkoon vähän kanelisokeria
1prk omenakanelirahkaa (tai vaihtoehtoisesti esim. vaniliarahka)
1prk kermaviiliä
2tl vaniljasokeria
1/2 dl omenamehua
2dl sokeria
2munaa
1. Levitä taikina pohjaksi pellille
2. Omenakuutiot ja kanelisokeri päälle
3. Rahkakermaviilitäyte kipataan omenoiden päälle
4. Muruseos sitten viimeisenä
Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.
Kuva ei ehkä puhu puolestaan, mut aivan taivaallisen hyvää se oli, varsinkin vaniliakastikkeen tai vaniliajäätelön kera! <3 Namnam, mut nyt puuhailemaan, kivaa alkavaa viikkoa kaikille <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti