lauantai 24. elokuuta 2013

Erin 5kk.

Kuukaudet vieree ja lapset kasvaa! Erin nyt 5kk, ja edelleen hyvin perustyytyväinen muksu on <3 Omaa tahtoa löytyy ja kyllä meinaa hermo mennä jos ei yllä johonkin leluun vaikka kuinka kurotellaan, varsinkin jos onkin pakki päällä ja hänen tavoittelema lelu jääkin aina yhä kauemmaks vaan.

  
Erin ryömii, pääsääntösesti kylläkin takaperin, pyörii akselinsa ympäri mahallaan ja selällään. Kierii vatsalleen ja takaisin selälleen, leikkii leluilla ja vaihtaa kättä. Maistelee, jyrsii, ärisee ja murisee. Varaa suorille käsilleen, nostaa pyllyä jo konttausasentoon. Välillä mönkii eteenpäin kuin myyrä, puskee päällään ja potkii jaloillaan eteenpäin. Varaa lujasti jaloilleen, pomppii ja kiskoo itseään istumaankin.


Viime päivinä Erin on myös alkanut leikkimään isoveljen autoilla ja legoilla sekä hän osaa myös taitavasti purkaa koko kourallaan tarraten kaikki palat nuppipalapelistä pois. Ihana pieni kulta <3

Viimeinen kuukausi ois nyt enää täysimetyksellä ja pikkuhiljaa siis aletaan jo siirtymään kiinteisiin. 

Erinille on nyt puhjennut myös kaksi etuhammasta alas, sieltä ne lihakirveet kasvavat kovaa vauhtia ja tää äiskä oottelee niin "innokkaana" koska neiti alkaa käyttää myös hampaitaan syödessään. (Eeliksellä oli tapana aina välillä vähän jyrsiä äiskää)


Tekstiä piristämään muutama puhelinkuva. Peukkukin välillä eksyy suuhun, pysyneekin paremmin suussa kuin tutti jota saa melkee itte piettää jos tyttö tahtoo sitä imeä kun muuten koko ajan pudottaa sen.
Neiti nukkuu päivisin yleensä ne 3 päiväunet 30min -4h pätkissä ja öisin reilut 12h vaihtelevin herätyksin. Aika samalla lailla siis edelleen, mitä aiempinakin kuukausina.

Viime viikolla kävimmä myös neuvollassa. Kirjoitan tähän mitä terveydenhoitaja kirjoitti neuvolakorttiin, mutta ensin mitat;(sulkeissa siis taas edellisen neuvolan mitat)

Paino 8200g (7800g)
Pituus 67,8cm (65,5cm)

Päänympärys 43,9cm (43cm)

Neukkutäti on kirjoittanut korttiin näin; " Kasvaa hyvin äidinmaidolla! D-vitamiinit saa. Aukile ok. Aurinkoinen vauva! Kääntyy napansa ympäri. Leluihin tarttuu ja suuhun vie. Jaloillaan varaa alustalle. Varpaansa löytänyt myös. Niin ihana ja hymyilee vain!"


Ensi kerralla onkin sit vuorossa jo puolivuotis neuvola! Hurjaa, ja se on samallalailla ryhmäneuvola kuten Eeliksenkin aikaana. Hauskaa päässä näkemään muitakin samanikäisiä pieniä <3

Erin päässy tätskyn sylliin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti