tiistai 24. syyskuuta 2013

13.09.13

Meidän pieni neiti on jo PUOLI VUOTTA! Puolet vauvavuodesta takana, kyllähän tää aika valuu käsistä. Erin on kyl iloinen pieni rinsessa, joka ei kärttyä turhaan.Toissaviikolla kävimme neuvolassakin jo ja 6kk;s neuvolassa on kirjoitettu Erinistä näin ;"Ryhmäneuvolassa; Kasvaa hienosti! Äidinmaidolla + kiinteitä aloteltu. Niin aurinkoinen vauveli! Ketterästi liikkuu". <3

6kk;s mitat;
Paino 8900g (8200g) [Verraten Eelis 6kk; 8545g]
Pituus 69,5cm (67,8cm) [71,6cm]

Päänympärys 44,8cm (43,9cm) [45,5cm]

Tämä Erinin ryhmäneuvola oli siis jo toinen kokemani, sillä jo Eeliksen aikana tällainen käytäntö oli testissä. Itse tilanteesta mulle jäi paljon huonompi kuva kuin Eeliksen kerralta, jotenkin nämä ryhmänvetäjät eivät osanneet pitää keskustelua yllä, vaan pitivät yksikseen itsepuhelua jota eivät kaikki edes kuulleet. Puolet porukastakin hajaantu ja poistui aika äkkiä aloituksen jälkeen, joten lopulta lähdimme mekin sitten kesken kaiken. Ehkä toisen lapsen kanssa ne asiat eivät ole niin uusia ja tuntemattomia, että mielenkiinto ei pysynyt yllä jauhettaessa siitä kuinka päivärytmit on tärkeitä lapsen unen kannalta, tai mitä ruokaa ja miten kannattaa lapselle antaa.. Kaipa sitä tässä vaiheessa osaa jo keittoja valmistaa ja käyttää monipuolisesti eri raaka-aineita.
Tästä päästäänkin aiheeseen kiinteiden opettelu! Erin oli tässäkin asiassa aivan toista maata kuin isoveljensä ja ensimmäisestä lusikallisesta saakka handlas homman täysin. Suu aukes kuin pienellä linnun pojalla ja ruoka meni kurkusta alas eikä pyörinyt pitkin poskia ja leukaperiä. Kun alottelimme kiinteät vasta nyt kuuden kuukauden iässä, on tää vauhti aika nopea. Kahdessa viikossa ollaan jo tilanteessa jossa Erin alkaa saamaan neljä kiinteää ateriaa päivässä. Aamuisin ja iltaisin kaurapuuroa, päivisin kasviksia ja perunaa ja toisella aterialla lihaakin jo mukaan taikka kananmunaa. Ensi viikolla aion lisätä jo hedelmä- tai marjasoseen (itsetehtynä kuitenkin) lisään, joten neljän viikon harjoittelun jälkeen olemme tilanteessa jossa Erin syö jo ne täydet viisi kiinteää ateriaa päivässä!
Neiti tykkää vedestä kovasti, kylläkin vaan juomana. Kylpeminen ei ainaskaan tällähetkellä oo se paras juttu, suihkussa hän viihtyy mielummin. Toinen on niin tomerana ja haluaa jo ite yrittää nokkamukista ja tuttipullosta juua, tai kuten kuvista näkkee syöminenkin ois tieten parasta saada tehdä itte!

Erin ryömii vieläkin taaksepäin, mutta hieman jo taas eteenkinpäin liikutaan. Konttaaminenkin on vain enää pienestä kiinni, käsiä jo nostellaan ja otetaan ensimmäisiä askelia, mutta jalat eivät ihan vielä tiedä miten toimia. Erin on myös hyvin sosiaalinen ja hymyilee alati vieraillekin ihmisille. Samanlaista pientä varautuneisuutta on havaittavissa kuin Eelikselläkin on edelleenkin, mutta ujostelua ja varsinaista vierastamista ei ole ainakaan tällä hetkellä havaittavissa.

Me olemma käyneet nyt kuukauden ajan lasten kanssa muskarissa ja molemmat kyllä viihtyy siellä hyvin. Erinkin on alkanut kotonakin hytkymään kovasti musiikin tahdissa ja näyttää selvästi tulevan isoveljeensä et kuhan pienikin rytmi jostakin kuuluu on koko kroppa heti rytmin mukana<3
Erin on syntymästään saakka ollut hyvin jäntevä ja tarkkaavainen ja on sitä edelleen. Hän seuraa tarkoin ympärillään tapahtuvia asioita ja sylissä ollessaan kiskoo itsensä täysin istuma-asentoon. Sivulle on myös alkanut muodostumaan suojeluheijasteet, joten istuma-asennossa ottaa vastaan kädellä jos meinaa paino siirtyä jommalle kummalle puolelle. Itse hän ei vielä pääse istuma-asentoon nousemaan, mutta syöttötuolissa (tuettuna) sekä hetken ajan "istutettuna" hän osaa jo hyvin jäntevästi pysyä paikallaan. Erin viihtyy paljon lattialla seuraten Eeliksen touhuja ja tutkien maailmaa. Turvakaukalo on myös yksi lempipaikoistansa, mukava keinua ja katella vähän korkeammalta tätä maailman menoa.

Nukkumiset on tällä hetkellä erittäin vaihtelevat. Erin nukkuu päivisin noin kolmet päiväunet ja kestoiltaan hyvinkin vaihtelevia sieltä 15minuutista jopa kolmeen tuntiin. Yöunetkin ovat kestoltaan usein kymmenisen tuntia vaihtelvin herätyksin, unien aika ajotttuu nukahtaminen 22-23 aikoihin ja herääminen 7-8 aikaan aamulla,mut toisinaan on näitä poikkeuspäiviä kuten tänään et nukutaan jopa kello 10!

Tässä lopussa vähän esimakua meidän ruskakuvista! Kuvapostausta luvassa kunhan saan kuvat käytyä läpija valikoitua ne parhaimmat <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti