torstai 10. lokakuuta 2013

Nexplanon.

Uskoisin että monikaan ei ole kuullut ees kyseisestä valmisteesta, mutta näin lyhykäisyydessään nexplanon on siis hormonaalinen ehkäisyvalmiste eli keltarauhashormoonijohdosta vapauttava ehkäisykapseli joka asetetaan olkavarren ihon alle.

Joku miettii tässä vaiheessa, et miksi kukaan laittaisi implanaattia käteensä. Mutta mielestäni tämä on minulle kaikkein sopivin vaihtoehto ehkäisyyn ja on varmasti terveellisempi sekä varmempi kuin esimerkiksi yhdistelmäehkäisypillerit. Syy valintaan on myös hyvin yksinkertainen; imetys, sillä imetyksen aikana ei saa käyttää estrogeenia, joita nämä perus yhdistelmä ehkäisyvalmisteet sisältävät, joten kapseli sopii myös imettäjälle.

Kapselin teho kestää kolme vuotta, jonka jälkeen se poistetaan ja poiston yhteydessä voidaan vaihtaa suoraan uusi kapseli. Kapseli on hinnaltansa vajaa 200€ johon tulee lisäksi asennuskustannukset jos asennuksen joutuu suorittamaan yksityisellä niinkuin itse tein kun kunnalliselta ei sopivia aikoja löytynyt. Kertamaksuna se on suuri, mutta kuten jokainen osaa laskea ei kuukausihinnaksi hirmuisia summia jää :)

Kapselin asennuksesta on nyt vasta kuukausi, joten kokemuksia en hirmusti osaa vielä kertoa. Tällä hetkellä hieman tiputtelua havainnut mutta muuuten olo ollut aivan normaali. Asennuksen jälkeen käsi oli hieman arka asennuskohdasta, mutta muuten mitään kipuiluja ei ole ollut. Mustelmakin hävisi muutamassa päivässä ja pistokohdan haava parani myös.

Kapseli tuntee kädellä ihon läpi, mutta sitä ei nää. Treenatessakaan ei sitä millään tavalla huomaa tai tunne, ainoostaan jos johonkin sen "tölmäset" tunnet et osu kapseliin mut ei se kipeää käy. Ihanan huomaamatonta ja helppoa kun ei tarvi muistaa mitään ja saa vaan olla. :)


Kuvat käsivarresta laittopäivän iltanaa sekä kahden päivän kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti