torstai 21. marraskuuta 2013

Erin 8kk.

Viimein, nyt ois pieni hetki aikaa kirjotella meidän pikkuneidin kuulumisia. Neitihän täytti viikko sitten 8kk ja lääkärineuvolakin meni jo. Hurjaa. että seuraava neuvola onkin sitten vasta kun Erin täyttää vuoden! Aika menee kyllä aivan liian nopeaa, hassu pieni hetki ja koko vauvavuosi on jo ohi. Toisaalta oon tosi onnellinen siitä, että Erinkin on jo hyvin omatoiminen ja viihtyy esimerkiksi lattialla hyvin. Konttailee meidän muiden perässä ja seuraa erityisesti Eeliksen touhuja ja touhuaa myös mukana.
Neiti on kyl uskomaton ilopilleri! Aina hymyilee ja naureskelee. Musiikki on myös lähellä sydäntä kuten Eelikselläkin. Kunhan joku taputtaa tai lauleskelee niin neiti on heti hytkymässä rytmin tahdissa, osaahan hän itsekin taitavasti soittaa mm. kapuloita, kitaraa, kellopeliä ja rytmimunaa. Soittimien äärellä vierähtää helposti tovi jos toinenkin, kuten myös pikkuautojen! Erin on nyt oppinut myös päristelemään ja sekös se vasta onkin hauskaa <3

Erinin 8kk;s mitat;
Paino 9880g (8900g)
Pituus 71,5cm (69,5)
Päänympärys 46,3cm (44,8cm) 
Neuvolakortissa on tällä kertaa vain lääkärin merkintöjä, ja kaikki näytti olevan kunnossa. Sen mitä tästä selvää saa;" Kasvaa hyvin! PL normaalit, ei karstaa. Korvat, nielu, sydän ja keuhkot ok. Vatsa ok. Konttaa, nousee tukea vasten, ei varvista. Suojaheijasteet eteen ja sivulle. Motorisesti noheva neiti!" <3
Voinkin todeta et viimeinen kuukausi on ollut sellaista kasvun ja kehityksenvaihetta! Erin oppi samassa rytäkässä konttaamaan, nousemaan istumaan, polvilleen ja seisomaan, kävelemään tukea vasten sekä laskeutumaan alas. Samaan syssyyn pieni on saanut myös neljä hammasta lisää. (ensimmäiset hampaat alas, reilun 4kk iässä) Ei tarvi siis ihmetellä miksi yöunet ovat olleet hyvin katkonaisia viime aikoina. Myös taputtaminen, vilkuttaminen ja pinsettiote kuuluu uusiin taitoihin.


Konttaamaan 10.10
Karhukävely 18.10
Istumaan 25.10
Taputus 25.10
 Ylähammas 26.10
Toinen ylähammas 27.10
Tukea vasten polvilleen 27.10
Seisomaan 30.10
Oikea alahammas (toinen) 4.11
Vasen alahammas (toinen) 14.11
Erin syö nykyisin sen viisi ruokaa päivässä, lisäksi myös imetän vähintään sen viisi kertaa päivässä. Kuten alla olevista kuvista näkeekin on neidin ruokailu välillä aikas huvittavaakin, on ilmeitä niin monenmoista. Hauskinta on kyl se et vaik toinen kuinka irvistäis esimerkiksi mansikkasopan kirpeyttä, siltikin suu aukeaa kuin pienellä linnunpojalla irvistysten lomassa ja hän syö koko annoksen loppuun.
Päivärytmi on muotoutunut aika mukavasti nyt. Aamuisin heräillään 9 maissa ja päivän aikana nukuskellaan 2-3 päiväunet kestoltaan 30min-4h ja illalla sit nukkumaan yöunille 21-00 välillä. Öisin on heräilty x-kertaa viimeisen kuukauden ajan kuten aiemmin vähän mainitsinkin. Mutta viime yönäkään neiti ei käynyt hereillä kuin kello 6 ja jatkoi sit lähemmäs 10 saakka untaan.
 
Eeliksen ja Erinin viha-rakkaus-suhde on aika melkonen. Eelis jaksaa halia ja pusutella pientä ja kun Erin herää aamusin tai päikkäreiltä, juoksee hän ensimmäisenä neidin luokse halimaan ja hokee vaan "kuka rakas heräsi<3" . Kuitenkin varsinkin villiintyessä tai väsyneenä, Eelis yltyy kiusaamaan pikkusiskoa eli toisin sanoen tekemään pientä pirruutta; työntää Erinin seisomasta istaalleen tai kontiltaan selälleen, tai istuu Erinin päälle. Eelis kyllä tietää, ettei Eriniä saa kiusata mutta jonkinmoista huomionhakua se kait tuokin on. Toistaiseksi ollaan onneks vältytty suuremmilta kolhuilta, ja pääosin lapsukaiset leikkii sulassa sovussa. Eeliskin on ihanasti oppinut jakamaan lelut, ja vaikka vauva aina ryöstääkin ne lelut millä ite just leikkii, niin Eelis ei riuhdo vaan ottaa lelut nätisti takaisin ja antaa jonkin muun lelun tyvärelle tilalle :) Mut semmossii, nyt pakko lopettaa näpytys ku silmät taas aivan solmussa, öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti