New Yorkin
mustikkajuustokakku
Keksipohja:
300 g
digestivekeksejä
150 g voita
150 g voita
Juustoseos:
600 g
philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita
-Säädä uuni 175
asteeseen.
-Murskaa keksit
hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
-Painele
keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin
keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
-Vatkaa
philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi.
-Sekoita
joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
-Hämmennä
joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.
-Paloittele
suklaa ja sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan.
- Kaada taikina
keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat.
- Paista kakkua
uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä alumiinifoliolla, jos kakku
näyttää aiemmin kullanruskealta.<-- itsehän en tätä noudattanut ja annoin kakun tummua vaikkakaan mielestäni se ei makuun ainakana millään tapaa vaikuttanut)
- Sammuta uuni
ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.
Tarjoile ehdottomasti jääkaappikylmänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti