oon unohtanut tyystin tään minun synttärikakun. tein pätkisjuustokakun, mitään valmista ohjetta mulla ei oo ku ite aina sovellan ja teen vähän milloin milläkin tyylillä. tällä kertaa tein keksipohjan dominokekseistä.
koska isot marketit ei ollut auki sunnuntaina klo 10, jouduin tyytymään niihin tarpeisiin mitä siwasta löyty.
elikkäs vanilia vanukkaan sijasta, vaniliarahkaa hieman imelän makeaa mut kun nakkasin kermavaahdon sekaan niin vähän tasoitti makua.
Myös mascarponetuorejuuston tilallle jouduin laittamaan philadelphian tuorejuustoa.
Myös mascarponetuorejuuston tilallle jouduin laittamaan philadelphian tuorejuustoa.
pilkoin ja sulatin pätkistä ja lisäsin myös vähän fazerin tummaa leivontasuklaata sekkaan.
kaikki ainekset keskenään sekasin ja tämmönen mössö siitä si tuli.
liivatteet liotin ja sulatin kahviin. Hyvin hyytyi, vaik lopputulos ei oo kovin kaunis, mut makean nälkään kakku meni ainakin loistavasti. eikä kenenkään tarvinut edes santsipallaa ottaa ;) (sen verta äklömakeaa et tosiaan yks pala riittää mainiosti kerralla) hehe, jäi mulle useammaks päiväks naposteltavaks.
pakko kysyä että miten hyydytät tuon "päällisen"?
VastaaPoistaLiivatteella. Ois voinu tieten vähän tarkemmat "ohjeistukset" laittaa mut netti pullollaa nii olin laiska enkä jaksanu :D
PoistaKylmään veteen joku 4-6liivate lehteä lillumaan muutamaks minuutiks, puristelet veet pois ja sit kuumalla nesteellä (tässä kakus kahvilla) sulatan ne liivatteet yksitellen, siten et ei jää paukkuja ja kun seos jäähtynyt kaadat muiden ainesten sekkaan.. Varmaan ton liivatteen käytön tiesitki mut kirjotinpa silti :D
näytti niin hyvältä kakulta että pittää kyllä itekki testata! :)
VastaaPoistakiitti neuvoista!
http://miumaumaukas.blogspot.fi/2011/01/patkis-juustokakku.html tuolta taisin tsekata parhaan ohjee. tosiaan tuon ehrammin vaniliavanukas on ens kerralle se must have juttu :) ja ollas hyvä!
Poista