tiistai 21. tammikuuta 2014

Erin JO 10kk!

Sisko tuli Eeliksen kans touhuileen ja Erinkin viel ehkä tovin päikkäreillä niin josko nyt kerkeis hetken rustailla! Huhhei, voin todeta taas kun mie en vaan ikinä totu tähän päivien, viikkojen ja kuukausien vilinään. Lapset kasvaa koko ajan silmissä ja sitä sit täällä päivittelen vähän väliä. Erin on 10kk ja pian juhlitaan jo 1v synttäreitä!!
Kuvat niitä harvoja ainuita salamatestauksia joulunpyhinä :D Erin istuu, konttaa, kävelee tuen kans ja tuettakin jo ensimmäiset askeleet on otettu. Vähän neiti meinaa arkailla, mutta kovasti yrittää jo nostaa jalkaansa ja halu eteenpäin on kova! Erinistä on kasvanut hyvin omatoiminen neiti, ja hän touhuilee päivät Eeliksen leikeissä mukana kuin isompikin tyttö. Kertakaikkiaan niin sulosta kun sisarrukset pystyvät jo niin kovasti touhuamaan keskenäänkin <3

Tarkkasilmäinen saattaa hoksatakin et Erinillä on jo isorivi purukalustoa, ylhäällä kolme ja alhaalla jo neljä hammasta. Nämä lihakirveethän ovat saaneet jo pahojakin aikaan, sillä toinen aloitti imettäessä puremisen vuoden lopulla. Onneksi vaihe meni ohi, eikä tarvinut imetystä lopettaa vaikkakin sekin oli mielessä haavautuneen ja kipeän rintavarustuksen kanssa.
Erin on rauhallinen ja hyvin tyytyväinen typykkä, mutta jos kakka tulee housuihin meidän prinsessa kyllä ilmoittaa kovaäänisellä kärtyllään et nyt ois vaipanvaihdon aika. Kielellinen kehitys on päässyt vauhtiin, Erin osaa selvästi jo sanoa;" äiti, isi ja tutti". Tiedä sitten kuinka hän ymmärtää sanojen merkityksen mutta mielestäni kyllä osoittaa asian ja sanan yhteyden, jos en sitä itse sitten kuvittele.

Ruokailut ovat sujuneet nyt hyvin vaihtelevasti, välillä täytyy käyttää kikkasta kuin toistakin että neidille saa ruuan suuhun saakka. Toinen haluaisi ite syödä kaiken muttei  ihan viittä kertaa päivässä tääkään äiskä jaksa siivota koko keittiötä ja vaihtaa neidille uutta vaatekerrastoa, on sen verran holtitonta tuo lusikan käyttö kuitenkin vielä :D Neiti tempperamentti siis, omaa tahtoa löytyy ja itte pitäis saaha tehä kaikki, joten onpahan tämäkin lapsonen perinyt jotain äidiltään!

Erinin ruuat ovat monipuolistuneet viime viikkoina kovasti. Mukaan on tullut keitettynä ja hapatettuna maito, elikkäs meillä syödään pääosin ilta- ja aamupuurot kaurapuurona maitoon tehtynä ja välipalaksi jogurttia hedelmien kera.Välillä lisään lounaan tai päivällisen sekaan myös raejuustoa, ja Erin itekin tykkää sormiruokailla sitä kun on mukavan tuntuista ja kokoista palasta. Lihaa, kalaa tai kananmunaa Erin saa nyt kahdesti päivässä, ja lisukkeena sit pääosin perunaa, bataattia, porkkanaa tai muita kasviksia. Nyt alkais olemaan se vaihe, että ruuasta voisi alkaa tekemään karkeampaa ja aivan soseutettu mössö sais jäähä unholaan. Mut let'see kuinka meidän prinsessa suostuu sitten syömään kun joutuukin itse sitä pureksimaan. Tähän saakka ainakin kokkareinen ruoka syljetään ulos vaikka leipää, omenaa ja esim. porkkanaa voisi jyrsiä mielin määrin.

Päiväunet Erin nukkuis mielellään säästä riippumatta ulkona. Sisällä unet jäävät helposti puolesta tunnista tuntiin ja ulkona ne saattavat kestää jopa 5h. Nyt olemmekin yrittäneet saada rytmit muuttumaan siten, että neiti nukkuis toiset unensa ja heräisi niiltä ennen ilta 7, jotta yöunille saisimme hänet jopa jo 10 aikaan illalla. Yöunet ovatkin kestoltaan helposti kymmenenkin tuntia ilman heräämisiä! Mitä luksusta siihen nähden mitä ennen yösyöttöjen lopettamista oli! Yöunet sijoittuvat tällä hetkellä 23-10 välille.

Musiikin puolesta Erin on kuin Eelis, kunhan pienikin rytmi jostain korvaan helähtää on neiti heti jammaamassa mukana. Hyvin hellyyttävän näköistä kun toinen hytkyy ja heiluu, ja käsiään sekä päätään kovasti liikuttaa eri asentoihin ja suuntiin. Pitäisi videoita lisäillä meidän tanssitaitureista <3

Neuvolaa Erinillä ei nyt ole vasta kuin 1v. vasta toisaalta harmi kun Eelikseltäkin saatiin käydä 10kk neuvolas ja ihan omaks mielenrauhaks ottaa mitat ja painotki niin näkee miten toinen kehittyy ja kasvaa näillä niin virallisilla käyrilläkin :D Tsekkasin vasiten et löytyy Eelikseltäkin jotakin merkintää samassa iässä, jos haluut kurkata niin se löytyy täältä;  Eeliksen 10kk. postaus.

2 kommenttia: