maanantai 9. joulukuuta 2013

9. Luukku

Tämä postaukseni koskettelee erityisesti pienten lasten vanhempia. Toisissa herättää jopa vahvoja tunteita ja mielipiteitä. Jokaisella omansa, eli päivän kysymys kuuluu; purkkiruokaa vai valmistatko ite?

Eelis on nyt 2,5vuotias ja tähän päivään mennessä ei ole tullu hetkeä jolloin olisi tarvinnut turvautua purkkiruokaan tai korvikemaitoihin. Erinin kanssa mennään samalla linjalla, ainakin tällä hetkellä.

Päivän ruuat koostuvat, aamu-sekä iltapuurosta, lounas kasviksia; perunaa, porkkanaa, herneitä, kukkakaalta, parsakaalta, bataattia tms ja päivälliselle lisään sekaan lihan, kalan tai kananmunan. Välipalaksi oon antanu karjalanpiirakkaa tai  leipää kera itse valmistamien hedelmäsoseiden tai marjasoppien.

Mielestäni piltit on okei, lisäaineita niissä vaan on aika runsaasti mutta lapsen ruokkiminen niillä ei varmasti kenestäkään tee huonoa vanhempaa. Lasten ruokien tekeminen itse on vaa meille ollut se sopivin vaihtoehto. (Halvinkin!) Ei ehkä olla nii liikkuvaa sorttiakaan etteikö ne harvat reissut oltais selvitty omilla sapuiskoilla.

Tään päivän menuuna Erinillä; kananpojan jauhelihapullat sekä peruna-porkkana-bataattimuussi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti