perjantai 11. huhtikuuta 2014

Synttäripostausta; leipomuksia osa 2.

Olen haaveillut jo pitkään cakepops kokeilua, mutta mielestäni normaalit cakepopsit ovat valtavan kokoisia ja hankala syödä. Joten päätin tehdä minipopseja sen sijaan ihan perus ohjeella. Jos jotain opin tästäkin kokeilusta niin sen, että kaakaojauho kannattaa aina siivilöidä jauhojen joukkoon! Saa paremmin sekottumaan eikä jää kokkareiksi :)
Aluksi siis tein vaan suklaisen kakkutaikinan, uunissa paisto ja jäähdytys. Sit piti ootella seuraavaan päivään, sekotella tomusokeri, pehmeä voi ja tuorejuusto sekaisin ja lisätä murennetun taikinan sekaan. Tästä massasta pyöritellään palloja ja normi popseissa iskettäis tikkuihin. (suklaassa kun kostuttais tikun pään niin tikutki pysyis paremmin paikallaan) Tikut auttais kyl kuorruttamista, kuten huomaa näistä omista et ilman tikkua kuorruttaminen oli tosi haastavaa eikä lopputuloskaa ole tasainen mut pääasia et maku oli hyvä ja mielestäni koko oli suuhun sopiva!

Muitakin leipomuksia synttäreillä oli ja yhtenä mainittakoon; muffinssit jotka epäonnistu kuorrutuksesta, joten niitä en ala julkaisemaan erikseen, mutta resepti mainittakoon koska oli paras ikinä! Kerrankin kuivien könttien sijaan muffineista tuli ihanan muhkeita ja maukkaita. Ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti