perjantai 11. huhtikuuta 2014

Elämäntapa.

Oon miettinyt ja haaveillut, mutta aina vaan tyhjännyt kaiken kirjoittamani. Miksi minusta tuntuu, ettei minulla ole oikeutta kirjoittaa tätä, koska nykypäivänä kaikki pyhä kolminaisuus; terveellisyys, urheilu ja ruokavaliot ovat yhtä buumia, joista kaikki ovat jo kirjoittaneet.. Muistan kuinka haaveilin liikuntapainoitteisesta-blogista, kuinka kertoisin elämästämme ja erityisesti omasta matkastani kahden lapsen synnyttämisen tuomista muutoksista raskauskilojen karistamisesta nykypisteeseeni, kuitenkaan tätä toteuttamatta. Se että fitneksestä ja liikunnasta yleensäkin on tullut buumi, on mielestäni hyvä asia, joten miksen minäkin voisi kirjoittaa omista kokemuksistani! Senkin varjolla, että nämä asiat on jo käyty eri yhteyksissä varmasti tuhanteen kertaan läpi eri saiteilla, blogeissa ja lehdissä. Annetaan kuitenkin kaikkien kukkien kukkia!
Tämä on meidän alkumme, meidän tarinamme; Meidän perheemme koki suuren muutoksen kuun vaihteessa ja tähtäämmekin nyt kohti terveellisempää elämää. Pääosin meidän ruokavaliomme on aina ollut hyvin monipuolinen, olemme käyttäneet paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Mutta ero mitä teemme nyt on, että punnitsemme ruokamäärät, jotta syömme tarpeeksi, mutta emme kuitenkaan liikaa.(tämä siis koskee vain minua ja puolisoani, ei lapsia!)
Ruokavaliomme koostuu vähärasvaisista vaihtoehdoista, kuten proteiinilähteiden osalta kalkkunasta, kanasta, kalasta, katkaravuista ja kananmunista. Syömme myös jonkin verran raejuustoa ja maitorahkoja. Hiilihydraattien osalta syömme tällä hetkellä ainoastaan täysjyväpastaa ja -riisiä. Välillä saatamme hiilarina syödä myös esim ruisleipää. Myös salaattia, ja kasviksia syömme sopivassa suhteessa joka ruualla.
Tätä elämäntapaa tukemaan olemme valinneet parhaat ja tärkeimmät vitamiinit ja muut lisäravinteet, joihin kuuluu tällä hetkellä; burner, omega 3, berocca, magnesium sekä palautusjuomana toimiva hera80.
Pian ois siis kaksi viikkoa tätä elämäntaparemonttia takana ja olo on mahtava! Painot putoaa molemmilla tasaseen tahtiin, lapset syövät monipuolisesti ja terveellisesti eivätkä saa turhia lisäaineita mistään valmisruuista (sitä vähäistä aiempaakaan määrää=).

Suurin muutos ruuan suhteen onkin varmaan siinä, että ruokailemme viisi kertaa päivässä ja ruokien välissä emme NAPOSTELE mitään. Näiden lisäksi olemme jättäneet ainakin toistaiseksi kaikki herkut ja roskaruuat pois. Veden juonnin määrää olemme nostaneet ja pyrimmekin juomaan vähintään kolme litraa päivässä. Ihaninta tässä tämänhetkisessä ruokavaliossa on se, että ei tarvitse dietata jonkin nutrilett höpötyksen parissa, vaan saa syödä oikeaa ruokaa oikeassa suhteessa ja vaikka energiapitoisuudet ovat aika alhaiset ja sen huomaa ajoittain omassa jaksamisessa, on silti intoa ja energiaa jatkaa. 
Uskon että se miksi monilla elämäntaparemontit ja dieetit tyssäävät, on motivaation puute sekä kaavoihin kangistuminen. Niin normiarjessakin kuin dieetillä sitä kaipaa päiviinsä vaihtelua, joten mikä tärkeintä on keksiä uusia ideoita, erilaisia variaatioita ja makumaailmoja ruokiin ettei kyllästy.

Mitä muita muutoksia elämässämme on tapahtunut? Liikunnan osalta ei ole tapahtunut mitään järisyttävää. Olemme aloittaneet koti-treenit total flexillä jo syssyllä, loka-marraskuun aikoihin ja treenit kulkee edelleenkin. Tällä hetkellä meil on kolmijakoinen treeniohjelma jonka lisäksi itse oon suorittanut myös abs- ja squat-challengea! Sään salliessa ja fiiliksen mukaan ollaan käyty myös aamu-tai iltalenkeillä muiden ulkoilujen lisäksi. Treenejä meillä tulee viikosta riippuen noin 4-6 ja siihen vielä itselläni kahdesti viikossa jalkapallotreenit, joten ei tässä aivan tyhjänpanttinakaan olla. 
Kaiken tämän tukena toimii kunnon yöunet, niistä en luopuisi kirveelläkään. Jos ruokailuajoista tai yönista alkaa lipsumaan, ei dieetti varmastikaan toimi. Jos valvoo ja syö miten sattuun, ei painokaan putoa vaan nesteitä kertyy kroppaan ja laihtuminenkin hidastuu. Tässä pieni pintaraapasua meidän tämän hetken tilanteestamme, palaan myöhemmin kevään edetessä kertomaan lisää, ja toivottavasti saan laitella tänne ylös myös omia kuviani, sillä tällä kertaa kaikkikuvat weheartit;sta. Mut ei muutako hyvät viikonloput, sillä nyt ois välipala-aika ;)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! :) Itsellä olis hurja painonpudotus edessä. Ainakin kymmenen kiloa pitäisi saada pois, että minimoin sen kakkostyypin diabetesriskin mikä niin helposti tulee raskasdiabeteksen jälkeen. Raskauskiloja ei jäänyt laitokselta kotiin yhtään, enkä tietenkään kovin kovaa dieettiä voi nyt imetyksen aikana ottaa. Mutta tarkoitus olis jättää se iltasyöminen edelleenkin pois ja kunhan vointi sallii niin aloittaa liikunnan taas kunnolla. Lukeudun kyllä myös niihin onnellisiin ihmisiin, joilla imetys laskee painoa automaattisesti..kunhan vaan pysyy erossa sipsikulhosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä suunnitelma on kuin puoliks tehty, vai miten se meni! Voi kunpa mieki kuuluisin niihin, mut töitä on kilojen karistamisen eteen tehtykin iha sikana, et passaaki olla tyytyväinen jo nyt :)

   Poista
 2. Hyvä sinä, hyvä te, hyvä teidän joukkue :) Meillä on meneillään 5:2, joten syksyllä töissä on sitten ainakin kaksi ruokamäärien punnitsijaa ;) -annika-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Voipi olla et höllään ja silmämääräsesti sit töis nii ei tarvi aivan tarkoin olla. Aika hauska et silmä kehittyny jo arvioimaan määriä hyvin! Hauskaa hommaa ;DKuluttaakihan sitä tiete enempi siel. Vaihtoehtonahan ois tiete omat ruuat.,

   Poista