perjantai 23. joulukuuta 2011

Mitä joulu merkitsee minulle?

Tiedän kyllä sisimmässäni, mutta mietin et mistä aloittaisin, tai miten pukisin tunteet sanoiksi..

Jos aloitan siitä mitä joulu merkitsee minulle tänä jouluna. Joulu merkitsee hiljentymistä, rauhoittumista kotia oman pikku perheen kanssa. <3 Aiemmista vuosista poiketen, vietämme jouluaaton keskenämme, ilman omia vanhempia taikka sisarruksia. Olemme suunnitelleet käyvämme joulukirkossa ja haudalla, lisäksi saunomme ja syömme hyvin sekä avaamme lahjat.  Muuten vain olemme ja kuuntelemme joululauluja, ilman kiirettä minnekään.. Suunnitelmatkin ovat vain suunnitelmia, emme aio niitä aikatauluttaa ja teemme vain sen minkä kerkeämme :)


Koen mukavana päätöksen viettää jouluaaton oman perheen kesken. Tämä on nyt kolmas yhteinen joulumme ja aiempina jouluaatot ovat olleet yhtä hälinää. Olemme ajaneet ympäriinsä, tuijotelleet kelloa ja kiirehtinyt paikasta toiseen.. Ehkä miksi juuri tänä vuonna koemme tärkeäksi rauhoittua, onkin pieni poikamme. Opettaa hänelle pienestä pitäen, että jouluaaton tarkoitus ei ole se kaupallisuus ja hössötys, kiire ja hulina. Muodostamme perheellemme omanlaisen jouluperinteen, jota vuosien myötä tulemme varmasti muokkaamaan ja muovaamaan itsellemme sopivaksi.


Joulu on rakkauden aikaa, toisten huomioonottamista ja kunnoittamista. Lähimmäisenrakkaus on jouluna ensisijalla, siksi onkin tärkeää viettää aikaa lähimmäisten kanssa. Tänään menemme käymään isovanhemmillani, ja välipäivinä näemme muita läheisimpiämme.

"Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi,  ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."       
  (Matt. 22:37)


Unohtamatta mitä kristillinen oppi on meille opettanut joulusta, joulu on juhla jota vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Tätä joulua miettiessäni, herääkin kysymys ovatko aikaisemmat jouluni olleet vain pinnallisia? Vain lahjojen saamista ja antamista,  jouluruuan syömistä, saunomista jne.. Sillä nyt koen viettäväni joulua aivan eristä syystä kuin ennen sekä paljon syvällisempänä. Vai olenko kasvanut vain aikuiseksi ja tärkeysjärjestys on muuttunut?

Nyt äkkiä aamutoimet ja tien päälle, hyvät ja rauhalliset joulut kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti