torstai 1. joulukuuta 2011

Ryhmäneuvola.

Meidän pikkumiehellä oli tänään puolivuotis neuvola, joka pidettiin ryhmäneuvolana. Ajatus ryhmäneuvolasta oli aluksi hyvin ristiriitainen ja ajattelinkin et moni voi kokea neuvolasta hirveitä paineita. Mietin, että siel vertailtaisin eri lasten kehityksiä ja siten luotais erityisesti nuorille äideille paineita lapsen kasvatuksen ja kasvun suhteen, joka olisi turhaa sen suhteen et jokainen lapsi on kuitenkin oma yksilönsä ja kehittyy omalla tahdillaan.

Neuvola pidettiin avoimen päiväkodin tiloissa, avarat ja muutenkin hyvin miellyttävät tilat muuten mutta lattia oli aika vilpoinen lapselle omasta mielestäni. Tietynlaisia paineita terveydenhoitaja, sekä perhetyöntekijä antoivat vanhemmille, unikoulusta, säännöllisestä rytmistä jne. Olihan se odotettavissakin.. Hieman vertailtiin lasten kehitystä, päivärytmiä, ruokailuja ja nukkumista, mutta muuten jäi kyl hyvin positiivinen mieli.

Olihan se heillekin aika uusi tilanne, nimittäin nyt on kokeiluna Rovaniemen Keskustan neuvolalla tämä puolivuotiaiden ryhmäneuvola. Ikäryhmältään ainakin ryhmä oli hyvä, koska jos olisi esimerkiksi 8kk:sten niin suuri osa vauvoista osaisi jo kontata jne. eikä pysysi enää samallalailla paikoillaan. :) Lopuksi kopsattu minun fb-neuvolapäivitys:"Meidän pikkumiehellä oli tänää puolivuotis-neuvola ryhmäneuvolana. 8454g/71,6cm ♥ toinen niin pitkä ja hoikka poitsu, niin jäntevä ja liikuskelee kovasti. Konttausasentoon nousee jo välistä, et kohta lähetää kunnolla liikkeelle!

Ja neukkutäti totes et sivuheijasteetki alkaneet löytyy et Eelis alkaa oleen valmis vaikka istumaankin, syöttötuolis pitää tuettuna huoletta ja tieten ite nousee sit istumaan ku on sen aika ♥ "


 

3 kommenttia:

 1. Voi ihanuus, poika se kasvaa niin hurjaa vauhtia! <3 tuntuu että tässäki kuvassa Eelis on taas paljon paljon isompi poika!! kohta se äitikään ei enää pysy perässä ;)
  - jenna

  VastaaPoista
 2. Noniinpä! Kyllä äitiä hirvittää ku poika kasvaa semmosta vauhtia et huhhui! Nyt puol vuotta, kohta vuoden sit jo lähtee armeijaan =DDDD

  VastaaPoista
 3. hahhaha :D:Dd nonii nyt kyllä saat hieman hengähtää, ei se sinne armeijaan vielä ihan heti ole lähössä kuitenkaan :D
  - jenna

  VastaaPoista