perjantai 27. huhtikuuta 2012

Eelis 11kk.

Niin meiän pikkuvesselikin on jo 11kk. Toisesta on tullut semmonen pikku huijarivekkuli! Isillensäkin menee oikee keimaileen ja irvistelemän viereen, sitku on oikeen lähellä niin yks kaks nappaaki vaan pleikan handsfreen korvalta :D Eelis on kyl semmonen päivänsäde, vaik välistä onkin täystuho kerrassaa <3 Hauskinta on ku tekee tuhojaan niin innostuu vaan ku kieltää, naurun saattelemana äkkiä takasin telkkarin tms kielletyn vermeen kimppuun..

Eelis seisoo siis jo ilman tukea pitkiä aikoja. Tään taidon oppi tuos muutamia viikkoja sitten mut välistä tuntuu et jää unholaan ku yhtäkkii sit taas yllättää äitin ja seisoa möllöttää.. Ensimmäisen askeleen Eelis otti tuetta 8.4. eli n.10 ½kk iässä. Satunnaisesti hän ottaa myös yhden askeleen "tukien" välistä, mut vielä ei olla uskalluttu käveleen enempää.. Vaikka mihinpäs tässä ois kiirekään <3

Eelis oppi myös vilkuttamaan tuos jokinen aikaa sitten, mut uutena taitona Eelis on alkanut taputtamaan! Hauskinta taitaa olla se et vilkutus on välistä aivan unohtunut taputtamisen myötä, pyytää Eelistä vilkuttamaan niin toinen taputtaakin sen sijasta :D Tai sit pojasta on vaan niin hauskaa ku joku lähtee et aivan taputtaa pittää ..

Viime viikkoina oon myös huomannut kuin Eelis ymmärtää jo lauseita. Kaikkia perus pyyntöjä, "käskyjä" ja kysymyksiä. Näitä on mm. "KUKA TULI" -reaktiona äkkiä ovelle katsomaan. "VILKUTA ÄITILLE HEIHEI" - aiemmin aina vilkutti, kun kuuli vilkutus sanan mut nyt tosiaan kivempi taitaa olla vaan taputella :D "TAPUTA"- naama kääntyy virneeseen ja alkaa kova taputus . "MENNÄÄN PESSEEN HAMPAAT" -konttaa vessan luo "LÄHETÄÄN NUKKUMAAN"- tulee makkariin ja yrittää sänkyyn. "TULEHAN SYÖMÄÄN" -konttaa tieten syöttötuolin luo..jne

Näiden lisäks Eelis nousee polvilleen ja kurottaa käet ilmas ku tahtoo syliin, naksuttelee, päristelee, laulelee.

Kiskoo kaikki tavarat alas mihin ylettää (keittiön pöydältäki lähtee kahvikupit vaikkei ois aivan reunallakaan) Hakee ite tutin tai vesipullon halutessaan, osaa itekin sanoa joitain sanoja kuten: äiti ja isi. Muutenkin höpöttelee ja jokeltelee niin mahottomasti, seassa enempi ja vähempi oikeita sanoja ja jopa lauseita :D tai siltä ne aina kuulostaa.. heh. Eelis nukkuu pääsääntösesti täysiä öitä ja Eeliksellä on tällä hetkellä seittemän hammasta.. Ylhäällä kolme ja alhaalla neljä..

Hiukset on Eelikselle tosi tärkeet. Syntymästä asti Eelis piti harsoa "turvanaan" ja aina kainalossa nukkuessaan. Nyt sit jos vieres pötköttelee aina sivelee hiuksiaan ja mikä söpöintä et omatkin hiukset kelpaa tähän nykysten! Ehkä ihanin näky ku toinen nukahtamassa ja simmut jo painuu kii ja toinen käsi vaeltaa päälaella :)

Eelis on myös aika kaikkiruokanen, nyt vaan lentsun myötä ollu vähän hankaluuksia ruuan suhteen. Mut paris päiväs näytti onneks helpottavan ja tänään ollaa jo saatu syötettyy paremmin. Vaik onhan tuo ruokailu aina semmosta värkkäystä :D Toisesta on kiva tehä kaikkea muuta ku syää, niin keksii jotain virikettä tai leluja mitä tutkii sillä aikaa ku äiskä nakkoo lusikallisia mömmöjä nassuun :)

Yllä olevat kuvat ovat siis aiemmin julkasemattomii ja tuosta jouluntienoilta, vielä kun mentiin lihkoamalla/ryömimällä <3 Alla olevat kuvat ensimmäiset tuetta seisomiskuvat kameralla otettuin, muistaakseni tällä viikolla oon nää näpsinut.


Eikhän tässä ollu taas romaania kerrakseen, kohtahan toinen on jo vuoden vanha ja sit voinkin tehä suuuper pitkän "ENSIMMÄINEN VUOSI" postauksen ;) <3 Hihi, nyt vois unta kohti! ÖIDEMOI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti