maanantai 5. marraskuuta 2012

Opiskelu.

En ole koskaan viihtynyt koulussa, oppitunnit menneet aina taistellessa unta vastaan tai rupatelles kavereiden kans. Saletisti 90% opetuksesta menny ohi, mut silti oon pärjänny aina ihan hyvin..

Mut nyt mietin vaan et miten opiskelusta voikaan näin nauttia? voisin vaan istua tuntitolkulla luennoilla, kirjailla muistiinpanoja ja lukea nuita kurssikirjoja aina kun kerkeen vaan. Mitä on tapahtunut? Mikä on muuttunut?

Ehkä osasyy tälle opiskelumotivaattiolle on se et kaikki tää opiskelu on vapaaehtoista, lisämotivoijana toiminee se et saan opintopisteitä kerrytettyä joista ainakin osan voin hyväksi lukea myöhemmin. Mut johtuuko tää into siit et saan tehdä kaiken nii itsenäisesti? Voin kuunnella luentoja kotona, keitellä kahvii samalla ja siivoilla vaik paikkoja kun luennoitsijan puhe kuuluu tv:n kaiuttimista ja kaikki opiskelut muutenkin tapahtuu koneen ääressä kirjaten muistiinpanoja lukemastani tai kuulemastani...

Ehkä mulle ei vaan sovi luonkahuonees kyhjöttäminen, selviydyinhän mie niin hyvin ammattikoulun opinnäytetyöstäkin kiitettävin arvosanoin ja kaiken lisäks minut palkittiin viel parhaana yksintehdystä opinnäytetyöstä! eli opiskelu sopii mulle jos saan toteuttaa itseäni ja työskennellä itsenäisesti? Hmhp, joskos oon oppijana sitä tyyppiä et tarvin hiljaisuuden ja rauhan, oman tilan ja ajan milloin opiskella? Ehkä aamuherätykset ei sovi mulle vaan omaehtoinen opiskelu?

Sanotaan et oppiminen on vuorovaikutuksessa tapahtuvaa, tätä vuorovaikutusta on siis monenlaista, niin oppilaan että opettajan välistä kuin esim. Oppilaan ja kirjan välistäkin. Huonoja opettajia on paljon, jotka vaan selittää kalvosulkeisia, so booring! Nii puurtavaakin et ihme ettei semmosta jaksa kuunnella tai saatikka viel painaa mieleen.. Ehkä oon nähnyt nii monia huonoja opettajia et tahon ite oppia hyväksi opettajaksi? Sellaiseksi joka opettaa mut antaa oppilaidenkin osallistua, pitää mielenkiintoa yllä ja motivoi oppilaita?

Kaiken tään lisäks oon ilmeisesti sisäistänyt yliopisto-opiskelun opiskelutavat! Ensimmäinen tenttivastaus ensimmäisestä tentistä oli arvosteltu ja sain 4 (1-5 asteikolla) kirjoitin siis asiasta, tentaattorin kommentti oli et hieman aloitin ehkä liian kaukaa historiasta mut kuite asiaakin löytyi ja viel hyvin kirjotettuna :) sou happy<3 mut ootella viel miten ne kaks muuta tenttivastausta sit menikään, sillä niiden keskiarvosta tulee sit opintojakson arvosana! Tällanen onnistuminenkinhan vaan lisää motivaatiota ja intoa opiskella lisää! mut nyt ku neljän tunnin luento takana , niin alkaa uni jo painaan päälle et pakko kömpii nukkumaa! Godnat <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti