Kastike oli sen verran hyvää, vaikka sen keittäminenkin vaati aikaa
useamman tunnin, jaan reseptin nyt myös teille. Resepti on suoraan
kopioitu Cebicin keittiössä, blogista.
"2 annosta
n. 300 g karitsan sisäfilettä
merisuolaa
mustapippuria
3 rkl voita
punaviinikastike
5 dl Castillo de Molina -punaviiniä
5 dl hyvää lihalientä (Puljonki)
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl voita
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulinkynttä
8 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
½ rkl kuivattua rosmariinia
½ rkl kuivattua rosmariinia
3 oksaa tuoretta timjamia
sokeria
Ota pakastetut sisäfileet sulamaan edellisenä iltana jääkaappiin.
Kokkauspäivänä ota fileet pari kolme tuntia ennen ruoanlaittoa
huoneenlämpöön. Putsaa fileet irrottamalla ylimääräistä rasvaa ja poista
kalvot, mausta ne reilulla suolalla ja mustapippurilla. Paista fileet
juuri ennen tarjoilua. (itse lisäsin vähän minttua ja salviaa, osaan myös bbq kastiketta)
Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi, paista niihin kaunis väri
kattilassa voissa. Lisää päälle punaviini, lihaliemi sekä balsamico,
lisää mausteet. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä vajaa tunti. Siivilöi
kastike puhtaaseen kattilaan, kun juurekset alkavat olla
hajoamispisteessä. Anna kiehua miedolla lämmöllä lähes siirappiseksi eli
kunnes kastike on tiivistynyt, muista hämmentää välillä. Halutessasi
voit keittää kastiketta vähemmän aikaa ja suurustaa sen esim. ruskealla
maizena-kastikesuurusteella. Maista ja lisää sokeria taittamaan
makeutta. Kastikkeessa saa olla hieman potkua ja suolaa se ei ainakaan
minulla tarvinnut ollenkaan (lihaliemessä on suolaa). Pidä kastike
lämpimänä tarjoiluun saakka.
Kuumenna hyvä pannu kuumaksi ja paista fileisiin voissa kaunis väri,
noin kolmisen minuuttia per puoli. Anna fileiden vetäytyä hetki folion
alla ja leikkaa ne vinottain muutamaan osaan. Asettele lautaselle
mieleistä salaattia sekä muita lisukkeita ja asettele lautaselle
fileet. Kruunaa annos valuttamalla kastiketta päälle. Koristele
halutessasi annos timjamilla. " Ja oli muuten taivaallista, varsinkin liha sillä kerrankin paistoin siitä oikeen kypsyysasteeltaan, NAM <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti