tiistai 16. lokakuuta 2012

Ekipoika.

Uskomatonta, oon kerinnyt lukea vaik kuin paljon ja istua hetken ihan selates facebookkia ja iltalehtii ja Eelis nukkuu viel! Oon kyl super happy ja olokin heti nin paljon pirteempi kun toinen nukkuu välistä taas ees näitä reilun 2h päikkäreitä <3 EDIT. aloitin siis tään postauksen lauantaina, ja nyt viimein kerkiin kirjotella loppuun kun täti tuli Eeliksen kans touhuammaan <3


Eelishän on nyt viimeisten parin kuukauden aikana jättänyt päikkärit yhteen kertaan per päivä, ja samalla myös yöunet on muuttuneet katkottomiksi ja kestoltaan jopa 12-13tuntisiksi.

Leikkiminenkin on tullut taas enemmän mieluisaksi Eelikselle, kelpaa jo palapelit ja palikatkin välistä kaikkien muiden touhujen lomassa :) Palikoitakin siis osataan jo laittaa päällekäin sekä hahmottaa muotoja ainakin sen verran et ympyrä ja neliö löytävät muotopalikkalaatikon sisään. Kolmion kans on viel vähän hakusessa, mut välistä seki löytää oman kulmansa :)

Nyt meinaa olla vaan semmonen apinat irti vaihe, et saa olla kieltämässä ja laskemassa poikaa koko ajan alas jostain ku toinen kiipeää ihan joka paikkaan ja kun kiellät niin eiku kiipee uuestaan vaan. Välistä käyään sit vähän jäähyllä (pinnasängyssä, ainoo paikka mis ees hetken on pois pahanteosta eikä ite pääse viel pois) ja sit muistetaankin taas hetki et mitä ei saanu tehä. Eelis kyl hoksaa heti kun painokkaasti kieltää et nyt hän ei tee kyl mitään sallitua, mut välillä ei kyl välitä yhtään äitin tai isin sanoista ja innostuu vaan enempi.


Eelis siis puhuu myös paljon jo, matkii meitä ja toistaa sanoja. Puhetta tulee ihan hirmusti, viel ei tieten kaikkea ymmärretä ees, mut tiettyjä sanoja siel seassa alkaa olemaan et tästä se lähtee <3 Laulaminenkin on hauskaa, varsinki unilaulut. Ite vetää hymniään aivan intona just ennenku uni vie voiton.

Pojalla myös kiinnostaa tosi kovasti ikkunalaudoille/patterien päälle kiipeily tai keittiönpöydälle ja tähän on syynä et ku ikkunasta on vaan niin mukava tuijotella ulos ja huuella koiraa sun muita sanoja.

Vaippaa poika käyttää myös edelleen, mut pottaharjoituksia ollaan tehty kovasti. Aika vaihtelevasti Eelis kuite viihtyy viel potalla, mut eikhän siihenkin tuu mielenkiintoo lisää ku ikääki tulee koko ajan :) Eelis myös juoksee, tai ainakin harjottelee kovasti. Välillä aika huteran näköstä menoa ku pitää niin vauhdilla päässä eteenpäin et jalatkaan kerkee pysyy mukana :D


Ruuat menee meil nykysten niin et aamupuuro herätessä n. klo 9-11, sit lounas ennen päiväunii n. klo 13-14, välipala päiväunien jälkeen n. klo 16-17 ja iltaruoka sit n. klo 18-19 ennen iltapuuroo n.klo21. Mahtavaa on kyl se et Eelis syö itte, niin käsin et lusikallakin et ruokailut on helpottunut aivan sikana vaik siihen aikaan verraten kun meän piti aina toista syöttää ja oli välistä sellainen taisteluvoitto jos saatiin ees kaks lusikallista ruokaa uppoamaan. Eelis syö siis itte, mut mikä hauskinta niin hän käyttää molempia käsiä, eipä oo viel eroa et kumpikätinen pojasta on tulossa ku molemmilla toimii samanlain :D

Imetys on nyt sit almost END. Iltasin kun ollaan sängys toisinaan Eelis viel ite "hakee" unitissua, mut enemmänkin tavasta ja kun annan vesipullon niin kyl tyytyväisenä sitä litkii ja sit nukahtaa. Vettähän meiän poika juo aina onnessaan, ite hakee pullonsa ja heittää vaik lattialle et korkki irtoo jos ei sitä muuten heti irti saa :D Tutti on siis kans myös käytös, mut häämatkan jälkeen tarkoitus jättää se pois.

Eelis siis myös  taputtaa, vilkuttaa, on aitai eli halaa ja antaa jo pusujakin <3 Toinen on kyl niin empaattinen lapsi ja erityisesti hyvin  hellyydenkipeä ja sylivauva välistä, äitin poikaa kyl varsinkin väsyneenä!Eelis on myös toosi tarkkaavainen, ja hoksaa kyl aina kaikkea uutta Ja ennen kaikkea keksii kaikkea uutta tekemistä esim. ääntelyn tai liikkumisen suhteen, nykysin uusinta uutta on veden tai ylipäätänsä juomansa kurlaaminen (poikahan juo mieluusti lasista tai kupista, ei kelpuuta mitään nokkamukeja niinku isoki poika ois <3) Eilen keksi myös miten perruutetaan (okei tää ei nyt ollu uus taito) mut perruutuksen yhteyteen liittyy oma äänensä, et mitä ilmeisemmin Eelikselle on muotoutunut oma pakkiäänensäkin :D

Tanssi on myös ollut ihan pienestä pitäen niin hauskaa Eeliksestä! Kuhan musiikki vaan alkaa soimaan niin johan poika alkaa heilumaan ja hyörimään ympäriinsä <3 jännintä onkin nähä et miten erilaiset moovit on muotoutunut iän myötä liikeisiin ja liikesarjoihin. On nykyään kuulkaas erilaisia kyykkäyksiä, käsien heilutuksia, pään nyökytyksiä ja rytmissä keinumisia et välillä mietin kyllä et mistä tää lapsi on mielikuvituksensa perinyt ja ylipäätänsä keksinyt ne kaikki liikkeet. Just tätä kirjottaessa seuraan sivusta ku Eelis päättänyt sohvapöydälle mennä ja tanssii siin, ihan oma lavansakin siis :D pyörii ympyrää ja hymisee samalla, tällä kertaa kylläkin ilman musiikkiakin!

Niijoo! hampaatkin alkaa oleen jo kaikki puhjenneet, ja onnekseni Eelis antaa harjatakin ne aikas mielellää, välillä tieten pittää itekin saaha mut yleensä sit vasta lopuksi. Päivittäin Eelis syö myös erilaisia ksylitolipastilleja, et pitäis kyl hampaistakin olla piettynä hyvää huolta.

Eelikselle ollaan nyt laittamassa myös omaa huonetta, lelut on jo siirretty huoneeseen, hoitopöytä ja tietokone pöytä viety pois, joten tiellä siel ois enää yks ylimääränen 80cm  runkosänky joka pitäis kyl myyä pois enennku Eelikselle tulee sit oma sänky ja pääsee totutteleen omaan huoneeseensa <3 Muutoksia olisi siis eessä, tissi pitäis jäähä kokonaan pois, tutti sit talvella ja ennen vauvan tuloa muutto omaan huoneeseen ja isojen poikien sänkyyn <3 jännä nähä miten nää tavoitteet onnistuu, mut onpahan ainakin viel aikaa ;)

Olipas vähän sekava postaus, mut viimekertasesta Ekin omasta postauksesta on kulunut jo niiin pitkä tovi et ei enää muista et mistä kaikesta kertosin. Mut eikhän tos ollut nyt pääkohdat :) nyt vähän ruokaa ja ulos nauttimaan tuosta LUMESTA! hellurei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti