torstai 28. kesäkuuta 2012

Ekipoika.

Eelis on siis oppinut paljonpaljon uutta taas. Ollaan mm. opeteltu High five, yläfemmat menee siis heittämällä :D

Tekniikan ihmelapsi ku on niin hän avaa iphonesta näppäinlukon ja soittelee kelle haluaa :D Sit kantaa päivästä toiseen puhelinta ja pitää sitä korvalla, höpöttelee pitkiä pätkiä ja sit pitää tauon ja kuuntelee et mitä hälle vastataan ja taas jatkuu höpötys :D Konsolilla ja tietokoneella osaa myös pelata, painella eri nappeja käyttää hiirtä ja hakea handsfreen korvalle.. Näitä on kyl tehnyt jo tovin mut en muista oonko kaikesta ees maininnut aiemmin.

Tölkit on uus kiinnostuksen kohde, ne on yliveto! Aivan sama onko avaamaton vai tyhjä kelpaa molemmat, onko limsa vai oluttölkki kuha sitä saa kannella, rapistella ja ottaa huikkaa pitkin kämppää.. Sit välistä kaajetaan tuttipullosta vettä tölkkiin ja meno jatkuu taas..

Eelishän on nyt tovin myös jo kävelly niin meno vaan kiihtyy, askeleet on jo pitkälti juoksua ja vauhti on aivan mahoton. Kiipeillään joka paikkaan, mut onnekseni toinen osaa niin taitavasti tulla jalat edellä korkeemmaltakin alas et suuremmilta vahingoilta ollaan vältytty.

Eelis nauraa hekottaa, suu on lähes poikkeuksetta aina hymyssä taii irvistyksessä :D Välistä kiukuttaa nyt ku ei tissulle pääse mut muuten hyväntuulisena pitkälti koko ajan :) Osaa myös juksuttaa, ja on välistä semmonen täystuho pikku termiitti et keksii kaiken ja levittelee tavaroita ympäriinsä, nakkoo lasista maidot selän taakse ja nakkoo lusikoita seinille jotka täynnä ruokaa.

Eeliksellä on myös mahoton temperamentti, voi kuulkaas vaan ku meet kieltämään niin alkaa se "nariseminen", tällä meinataan tekoitkuu.. :D sit nauraa räkättää päälle, taikka sit ku ottaa jonku kaukosäätimen pois niin voiku toinen räpistelee pitkin lattioita kiljuu ja rääkyy ja karjuu täysiä menemään :D Koitappa siinä sit toista rauhottaa ku mikään muu ei kelpais ku se kaukosäädin.

Eelis nukkuu vaihtelevasti, välillä hyvin, välillä huonosti.. 12h pääsääntösesti, mut heräilee sit 0-10 kertaa per yö.. Ollaan kokeiltu kaikkea mut kyl oon todennut et mitkään kikat ei auta et nukkuu heräämättä ku sille päälle sattuu :D Päiksyt hän nukkuu pääsääntösesti aina vaunuissa, pyrin käymään kävelyllä vähintään kerran päiväs ja muuten sit nukutan parvekkeella. Toinen on kyl semmonen pikanukkuja kun nukahtaa päikkäreilleen yleensä melkee heti ku nostaa kyytiin vaan ja on liikkeessä.

Onneks päikkärit sit kestää yleensä sen 1h-3h niin kerkee vähän puuhaillakin sillä aikaa, kuten mm. silittää jota et kyl tee sillon ku toinen on hereillä.. On tää kotiäitiys niin mahtavaa, vaikka välistä onkin niin rankkaa! Mut oon kyl onnellinen siit et mulla on mahollista olla viel kotona toistaiseks hoitovapaalla ettei tarvi viel toista hoitoon lykätä.
 
Myös ruoka maistuu edelleen, taino paremmin kun aiemmin ku nyt ei sitä tissuakaan saa ku illalla niin päivällä ei maha täyty ku ruuasta jota uppookin sit jo hyvän verran kerralla.

Eläimiä alettu opetteleen, mut viel kaikki eläimet on koiria. Hienosti Eelis kyl sanoo koiran ku kuulostaa aivanku r:änkin jo lykkäis sekaan :) Possu on hauskin ku se sanoo et RÖH-RÖH! Autot ja pärrät kiinnostaa ja heti alkaa mahoton päristely, kyllä ne pojat sen ossaa pienestä pitäen! Myös palapelit ja palikat alkaneet kiinostamaan enemmän ja välistä jopa muutkin omat lelut ja kirjat kaukosäätimien sijasta <3

Pojalla on myös testausvaihe päällä, et kiskoo minua tukasta, repii ja hakkaa, puree ja keksii kaikkia kolttosia, mut kuhan kieltää vaan sinnikkäästi niin kyllä yleensä lopettaa ja tulee sit halailemaan ihan nätisti ja pussailee poskelle.. (välillä saattaa myös alkaa kuolaamaan kunnolla ja päristellä sit poskeakin)

Pottailuakin harjoteltu, molempia on tehty pottaan vaihtelevasti ja välillä potalla jaksaa istua kymmenenkin minuuttia mut välillä puolikin minuuttia on liikaa, joten parempi nakata vaan vaippa takasin ja antaa sit sinne tehä hätänsä ettei aivan kyllästy koko pottaan. Nykyään myös kylpeminen ja saunominen on huisin hauskaa, voi kun siel veessä vois lillua tunti tolkulla. Mut onpahan ainakin helppoa ku toinen istuu ammeessa nätisti niin voi ite käyä saunassa ottaan kunnon löylyt ja peseytyä, ilman et toinen karkaamassa aina johonkin päin.

Ainiin, sanojakin on siis tullut koko ajan lisää, ja päivä päivältä enemmän ne kohdistuvat oikeisiin paikkoihin. Puhetta tulee niin mahoton et kuhan sieltä sanat viel muodostuvat niin johan juttua riittää :) Nyt on vaan semmonen fiilis et pitäis päässä johonkin kyläilemään et Eelis pääsis leikkiin samanikästen kans..  Harmikseni avoinpäiväkoti on kesätauolla eikä monellakaan ystävälläni ole samanikäisiä lapsia.. Mut pitänee koittaa ees treffata näitä joilla on lapsia, et onhan se Eeliksellekin kivaa vaihtelua taas välistä kun saa touhuta ja leikkiä muidenkin kuin aikuisten kanssa! No mut nyt äkkiä taas puuhailemmaan kun poika kerta vielä koisaa <3 MORJEENS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti