maanantai 18. kesäkuuta 2012

Rattosjärvi.

Perjantaina siis lähdimme ajelemaan kohti Eeliksen kummisedän mökkiä. Tarkoituksena oli lähteä ajoissa mut tieten kaikkien lähtövalmistelujen sekä kauppareissun jälkeen kello oli jo lähemmäs kolmea ennenkuin auto starttas kohti päämäärää. Matka meni kuitenkin onneks hyvin ja nopsasti, pikkumieskin nukkui koko matkan.

Perille päästyämme tutustuimme paikkoihin, purkasimme auton sekä laitoimme pedit valmiiksi ettei sit yöllä tarvinut alkaa niit asentamaan.. Tämän jälkeen perus kahvitteluja, sekä oleskelua ja ruuanlaittoa + kaajoimme vesimelonin sisään viinat imeytymmään ;D Ruuaksi me grillailtiin ihan himona lihapiirakoita takassa, ne vaan on niin hyviä ku saavat hiiloksella rapsakan pinnan ja ku väliin laittaa vähän ketsuppii ja majoneesii niin ei oo parempaa mökkisafkaa!


Kun massut oli pullollaan ja Eelis malttoi päiksyille, aloimme pellaamaan korttia. Kummisedän mökkiperinteenä on tirrin pelaaminen, pittää itekin ottaa aivan tavaksi ku oli niin mukavaa :) Eipähän olla enne pelattu mut kuhan vaan oppi säännöt niin olihan se ainakin tyystin erilainen peli! Illemmalla kerkesimme myös pelata krokettia ennenkuin pojat lähtivät saunomaan sekä kalaan.. Itsehän jäin Eeliksen kans tekeen iltapallaa ja telkkarin ääreen ennenkuin sit kömmittiin yöunille.
 

Ensimmäinen yö nukuttiin hyvin katkonaisesti, meinas olla aika kuuma joten aamulla olin aivan naatti. Kahvipannullisen jälkeen olo vähän helpotti ja syöksyin pihalle paahtamaan itteeni. Ilmat siis suosivat erityisesti perjantai-illan sekä lauantaina osalta. Rusketusraidat siis vaan vahvistuvat päivä päivältä ;) 

 

Lauantaina siis nautiskeltiin mahtavasta ilmasta, pojat kalastelikin ja kulta kalasti sormensakin /; Onneks suuremmilta haavereilta vältyttiin ja Eelis loukkanut itteään ku niin vauhissa temusi pitkin pihoja :) Päivän mittaan kävimmä myös kauppa-autolla, jossa oli yllättävän laajakin valikoima sekä edullista, en ois kyl uskonut mut olipas positiivinen ylläri sekin :)

Oli kyl sen verta lämmin päivä, et Eelis oli yllätävän rauhallisena, Tyytyväisenä makkoili aurinkotuolissa ja litki pullosta vettä, välillä juoksi pitkin poikin tölkkien (tyhjien tai avaamattomien) perässä ja kiukkus ku aina joku vei kivan leikkikalun pois.. Eelis käväs myös järvessä lilluttelemassa varpaita sekä istahtikin vetteen pariin otteeseen. Pikkuinen vesipetomme <3
Kaiken tohinan keskellä oottelin myös et sisko pääsis töistä ja ilmoittais et tuleeko hänkin meiän kans mökkeileen, ja tulihan se! Harmi vaan ku toinen pääs niin myöhään töistä niin päästiin vasta grillaileenkin joskus varmaa 9ltä illalla ja ku kaikkia herkkuja oli niin mahoton niin grillikodassahan se aika melkee hurahtikin :D Grillattiin mm. pekoni-herkkusieniä, kana- ja lihavartaita, habaneromakkara-jauhelihavartaita, maissia, folioperunoita ja lisukkeena oli myös fetasalaattia.Oli kyl mukava ku siskoki tuli, sai itekin vähän hölläillä kun toinen touhus niin innoissaan pojan kans ja sit me myös saunottiin ihan kaksistaan, käytiin heittään talviturkit ja laitettiin myös smurffi-kasvonaamiot! Kaikin puolin onnistunut päivä siis, ja mikä erikoisinta niin ei ees riidelty siskon kans mistään :D HAHA, voin kertoo et ei aivan normipäivä meille :DSunnuntaina vettä tule välistä ku saavista kaatamalla, onneks meil olikin suunnitelmissa vain lättyjen paistoa muurikassa sekä paikkojen siivousta ja laittelua valmiiks seuraaville mökkeilijöille.. Oli kyl mökillä niin mahtava varustelutaso et kaikki tavarat ja vermeet mitä mökillä ikinä kukaan tarvitseekaan löytyivät varmasti, tilatkin oli niin loistavat et jos ois huonot ilmat sattuneet oltais viihytty hyvin koko viikonloppu pelkis sisätiloissakin :) Onneks kuite ilmat suosi pääosin, ja saatiin nauttii siit ihanasta järven rannasta, metsän hiljasuudesta ja luonnon rauhasta <3

Oli kyl mahtava viikonloppu kun kerittiin niin mahottomasti tehä kaikkee, vaik unet jäikin aika vähäisiksi niin silti jakso hyvin touhuta koko päivän. Viime yönä nukuskeltiinkin sit reissuväsymyksiä pois kun Eeliskin nukku 14h yöunet! Huomannu kyl kuite tään päivän aikana et toista oo meinannu millään saaha sit päikkäreille nuiden yöunien jälkeen, mut onko se nyt mikkään ihmekään :D Meinaan vaan et ollu vähän säpinä päivä ku koittanu laitella paikkoja ja pyykätä miljoona koneellista pyykkiä ku toinen oo meinannu millään malttaa nukahtaa :D


No mut nyt on eka mökkireissu takana ja ens viikonloppuna ois sit uus mökkireissu tiedossa, tällä kertaa erille mökille ja eri järvellekin jopa. Toivotaan et sääskiä ja muita ökkimönkiäisiä ois yhtä vähän ku tään viikonlopun mökkipaikalla, mut jos yhtään aiempia vuosia muistelen niin Miekojärvellä mihin ollaan siis menossa on aina ollut sikana sääskiä joten tämä vuosi ei varmaankaan ole poikkeus /: Täytynee varmaan vaan varautua isoilla purnukoilla sääskimyrkkyjä sekä poltella terassilla hyönteiskarkotteita..

No mut tulipas maratoonipostaus pitkästä aikaa, nyt syöksyn kyl syömään maha kurisee niin mahottomasti, kivaa viikkoa kaikille <3

1 kommentti: