tiistai 28. toukokuuta 2013

Eelis leikkii.

Siis Eelis leikkii oikeasti! Meidän poika, joka mielummin näpyttää tietokonetta, soittaa musiikkia youtubesta ja tanssii tai soittaa omia soitimiaan on alkanut MYÖS leikkimään! Nyt se leikkii, ja monta kertaa päivässä vielä.

Pari viikkoa sitten Eelis sai ensimmäiset Lego Dublonsa (Buzzadorin kautta), ja tästä se alkoi. Seuraavana viikonloppuna kävimme jo ostamassa paketin lisää pojallemme, sillä on hän niistä niin kovin innostunut. Mukava rakennella erilaisia torneja, irrotella ikkunoista luukut ja laittaa takaisin. Harjoitella kovasti sorminäppäryyttä eli niitä hienomotorisia taitoja, silmän ja käden yhteistyötä. Onhan Eelis aiemminkin tieten  leikkinyt, mutta mielenkiinto on aina riittänyt vian hetkeksi. Nyt Eelis aamulla ensimmäisenä kun herää hän roudaa legolaatikot olohuoneeseen, kokoaa ja pinoaa, kasaa ja purkaa, ja taas uudelleen. Kun hän väsyy, hän kasaa duplot takaisin laatikoihin ja jatkaa taas myöhemmin uudelleen.

Päivät kuluu kyl rattoisasti kun rakentelemme yhdessä erilaisia rakennuksia ja torneja, välillä Eelis oikeen villiintyy ja nakkeleet duploja ilmaan ja ympäriinsä, sitten taas kerää ne kasaan ja jatkaa leikkejään. Mukava koko perhene kesken istuskella lattialla kun vauva makaa leikkikehässänsä ja seuraa tarkasti kun isoveli kasaa palikoita. Välillä Eelis kertoo omalla vauvakielellään mitä tekee ja miten tekee, ja välillä toistaa äitin ja isi perässä sanoja ja värejä. Kielellinen kehityskin ottanut hurjan harppauksen viime viikkojen aikana.. Välillä Eelis yrittää ottaa Erininkin mukaan leikkeihin ja asettelee toiselle käteen legoja, huonolla menestyksellä vain vielä kun vauva vaan heiluu eikä osaa oikein vielä pidellä kädessään mitään.

Nyt kyl päivät on kuluneet myös ulkoillen. Parhaimpina päivinä ollaan käyty ulkona jopa kolmesti! Eilen Eeliksellä oli siis 2 v. syntymäpäivä, juhlat kylläkin pidettiin jo toissapäivänä ja järjestelyissä onkin hurahtanut mukavasti koko viime viikko. Vielä ois siskon valmistujaisten järjestelyt (miehenikin valmistuu, muttei niin juhlita) et kiirettä riittää, ennen kuin toivottavasti viimein rauhottuu tämä meidän arkikin :)

Ps. Ois tarkotus kirjotella Eeliksen 2v.postausta ja paljon monia muitakin mutta nyt täytyy taas mennä. En ota ressiä, sillä nyt on kesä <3 Opiskelutkin on paketissa, kasvatusalan perusopinnot 25op:tä suoritettuna avoimen yliopiston kautta arvosanoin 4,4,5,5 ja 5 ! JEE <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti