torstai 2. helmikuuta 2012

"9 ohjetta avioituvalle"

Iltalehden sivuilta nappasin:

"Parisuhteista väitellyt kasvatustieteiden tohtori Tuula Pukkala kehottaa pohtimaan ainakin näitä ennen avioliittoa."

Nyt voisin tehdä tällaisen pikku kyselyn ja te ihanat lukijaseni voitte tekin pohtii näitä asioita suhteestanne :)

1. Mitkä asiat yhdistävät ja mitkä erottavat teitä? Ovatko yhdistävät asiat sinulle itsellesi tärkeitä?

- Meitä yhdistää arvot, periaatteet, ollaan samaa mieltä pitkälti lapsen kasvatuksesta. Molemmat ollaan ns. "vanhanaikaisia", kunnoitetaan vanhoja perinteitä ja arvostetaan vanhempia ihmisiä, molemmille omat ja toistemme vanhemmat + perhe ovat todella tärkeitä.

-M:llä on lehmänhermot ja mulla lehmänhäntä? eiku siis hevosenhäntä se piti olla mut sanat meni sillo jo sekasin.. Mut joka tapaukses mieheni on pitkähermoinen mut mie oon taas tosi lyhytpinnainen kiukuttelija, vihaan odottamista joten äkkipikaisesti hermostun mut sit lepynki miehen onneks aika nopsaa.. Sulhaseni taitaa olla se tuhlari meistä, ja ite koitan olla miss järki, ja tarkanmarkan vartija tms?

- Täytyy olla kaksi erilaista ihmistä, jotta voi sulautua yhdeksi ?

2. Voiko jokin kumppanin piirre tai tapa alkaa ärsyttää (esim. humalahakuinen juominen,
mustasukkaisuus, toisille flirttailu, rahan käyttö, valehtelu, jokin addiktio, uni-valverytmi, ajan käyttö)?

- Voi ärsyttää, ja jokin asia joka ei ennen haitannut voi myöhemmin alkaa häirittemään.. Mut en usko et tään yli 2 vuen yhteiselon jälkeen enää tulee esiin mitään uusia ärsytyksiä, tai ainakaan mitään ylitsepääsemätöntä.. Ne on niit samoja vanhoja, joista ollaan käyty pitkiä keskusteluja ja yritetty karsiakin ihan vaan siks ettei tuu toiselle turhaa mielipahhaa :) Asian ydin taitaakin olla: "muista keskustella rakkaasi kanssa, tee selväksi mistä et pidä ja mistä pidät. Älä koskaan yritä muuttaa toista vaan etsikää kultainen keskitie ja koita itse ymmärtää paremmin"3. Seuraa, miten kumppanisi kohtelee läheisiään. On mahdollista, että jonakin päivänä puolisosi suhtautuu sinuun samalla tavalla kuin läheisiinsä nyt.

- Hän on hyvin avoin, rehellinen, sanoo mielipiteet suoraan niin hyväs et pahas, ja samanlain samanarvosesti kohtelee kyl minua jo tällä hetkellä :)


4. Pystyttekö keskustelemaan vaikeista asioista ja tunteista? Onko teillä molemmilla anteeksipyytämisen ja -antamisen taito?

- molemmat omaa kyl molemmat taidot, Joskus on vain parempi olla hiljaa.. Aina ei löydy sanoja oikeilla hetkillä, mut kyl kaikesta pystyy keskustelemaan ku toinen vähän avittaa ja osoittaa et kuuntelee ja haluaa olla tukena..

5. Selvittäkää, missä ja milloin on kummallekin sopivinta puhua tavallista syvällisemmistä asioista.

- kotona, vuoteessa.. Silloin kun ympärillä ei oo hälinää, voi kääntää toiselle selän ja puhuu pimeyden vallites ilman mitään jännitteitä tai keskeyttäviä tekijöitä. Toisen syleisys on helppo avautuu, kertoo suurimmatkin huolit ja keskustella vakavasti syvällisimmistäkin asioista..

6. Kestättekö sinä ja tuleva puolisosi kritiikkiä? Onko se asiallista kritiikkiä vai aiheetonta satuttamista?

- Itse en kestä kovinkaan hyvin! Siin mulla on petrattavaa ja opittavaa hyvinkin paljon. Rakas mieheni ottaa kritiikin kyl paljon paremmin.. Joskus kritiikki on ainaki minun antamana aivan aiheetontakin, puren kiukkua vikisemällä ja "arvostelemalla" mut onneks yleensä huumorilla sit selvitään tilanteesta kuin tilanteesta. ♥


7. Miten kumppanisi suhtautuu lapsiin? Olisiko hänestä lastesi äidiksi tai isäksi?

- Mieheni oli se joka allkoi puhumaan lapsista ensin, nyt Eelis ei ookaan pelkkä pilke isin silmäkulmas vaan jo 8kk vanha pikkupoikanen <3 En kyllä vois kuvitella lapseni isäksi ketään muuta, mieheni on maailman paras isä (oman isäni jälkeen tietenkin, hehe ) M hoitaa poikaa, leikkii, syöttää, kylvettää ja vaihtaa vaipat, eli toisin sanoen kaikkea imettämistä lukuunottamatta ja tekis varmaan senkin jos vois :D M ei arkaillut alussakaan vaan tarttui heti kakkavaippaan ja alkoi opettelemaan niin tuntematonta asiaa kuin lapsenhoito. Ennakkoluulottomasti, hellästi rakastaen, pelkäämättä tai arkailematta tietäen et on oma poika, jota voi ylpeesti hoitaa ja näyttää koko maailmalle :)


8. Keskustelkaa toiveistanne ja odotuksistanne. Keskustelkaa myös siitä, mitä ette missään tapauksessa kestäisi.

- Meil on paljon haaveita, tulevaisuutta ajatellaan vuosien jopa vuosikymmien päähän jo. Emme edes mieti et mitä jos eroaisimme tms.. Henkinen ja fyysinen väkivalta on mitä ei hyväksytä, enkä usko et niitä suhteessamme tulee esiintymäänkään.. Paljon on koettu, paljon jätetty taakse ja tässä ollaan eikä hevillä kyl luovuteta :)
9. Et koskaan voi muuttaa toista. Hän muuttuu, mikäli itse haluaa

- Toista ei saa edes yrittää muuttaa, jos oikeesti rakastaa oppii rakastamaan myös niit "huonoja" puolia. Täytyy oppia keskustelemaan, ymmärtämään ja hyväksymään niin kaikesta selviää!


" Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Tee toiselle mitä haluaisit hänen tekevän itsellesi; äläkä tee toiselle mitä et toivoisi tehtävän itsellesi. "
Luulin ettei voisi rakastaa enempää, mut tää onkin se "next level" ja ymmärrän et olin väärässä. Rakastan sinua tänään enemmän kuin eilen mut vähemmän kuin huomenna ♥

Eilinen oli kuin elokuvaa, molemmat olimme yhtä hymyä ja katseemme vaelteli vasenta nimetöntä koristaviin kultaisiin sormuksiin alati.. Ikimuistoinen ilta ja kosinta, edessä ihana tulevaisuus perheenä :) Vain taivas on rajana? Vai kohti ääretöntä ja sen yli? Nyt insanity treenin pariin, ja loppuu tää haaveilu tältä illalta, ADIOS AMIGOS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti