tiistai 27. maaliskuuta 2012

Eelis 10kk.

Meidän pikkuvesseli on jo 10kk!


Eelis on kyl kova poika höpötteleen! Ja tempperamenttia löytyy, sillä oma tahto on kyl vahva! Minä itte, niin kuin äitinsäkin. (Äidistä oli tapana sanoa aina et pikkumiina!).

Nyt on sit yötissu jäänyt taas pois. Josko hampaat ei niin kovin vaivais et sais nyt piettyykin tään. Yöunet nukutaan pitkälti omas sängys ja kokonaisia öitä jopa, välistä pitää tuttii tai vesipullo antaa mut muuten kyl on levoks yöt koko perheelle. Pojalla on siis neljä hammasta 1 ylhäällä ja 3alhaalla. Ensimmäinen poskihammas on just puhkeamaisillaan ja samalla ylös myös toinen etuhammas sekä kolmas hammas.


Eelis kävelee tuen kans, yrittää kovasti hakea tasapainoa ja halua ois seissä jo ilman tukeakin. Konttaus on nykyään päivttäistä, harvoin näkee enää et ryömis. Tainu todeta et konttaamalla pääsee paljon nopeampaa..

Kirjat kiinnostaa, sekä autot, ja Eelis onkin kova poika päristelemään. Oppinut myös naksuttaan hampaita yhteen, ja tään kaiken lisäks nauraa, höpöttää, kiljuu, karhuu, loksuttaa, naksuttaa, taputtaa, vilkuttaa jne..Kehitys tapahtuu just nyt niin hurjaa vauhtia et ei meinaa äitikään pysyy perässä vaikka onkin lapsensa kanssa päivittäin.. Ymmärrän kyllä muita nyt et kuin he hirvittelee ku toinen on niin kehittynyt ja kasvanut taas kun vaik kerran viikos näkevät..

Kieltosanat on myös tulleet tutuksi, jos pari kertaa kieltää napakasti et: "EI", niin kyllä itkuki saahan aikaseks. Välistä kuite vaik kuinka kieltää ja hakee esim. kauittimen luota pois niin innostutaan vaan lissää ja äkkiä takasin ja sit ku äiti taas hakkee pois niin nauretaan vaan räkäsesti ku on niin hauskaa kiusia!

Neuvola oli siis perjantaina 23.3. ja Eeliksen tämänhetkinen paino on 9700g ja pituus 76.9cm! Pipo tais olla jotain 48cm, jos nyt oikeen muistan enkä jaksa nyt lähtee neukkukorttiikaan metsästään.
 Hyvä ja tasainen kasvu siis. Paino mennee siel -10 käyrällä mut  tasasesti. Et neukkutätikin totes vaan et pitkä ja solakka poika, ja hyvin kasvetaan :) Rintamaidolla vielki, mut nytku ollaan siirrytty hapatettuun maitoon sekä keitetty puurotki normimaitoon jo niin voidaan pikkuhiljaa siirtyy sit jo oikeeseen maitoon ja jättää tissut pois :)On Eelis niin hyväntuulinen ja tytyväinen kullanmuru <3 Oikea sydäntenvallottaja, sillä hurmas koko neuvolan niin henkilökunnan kuin muutkin asiakkaat hymyllään sekä iloisen veikeillä kiljahduksillaan kun odoteltiin vuoroamme odotus/leikkihuoneessa! :)

Pinsettiote löyty jo 8kk iässä, mut sitä taas testailtiin ja saatiin kyl hyvät naurut ja todeta et ainakin pojalta älliä löytyy.. Kun laitto muroja pöydälle et näkis et ottaako etusormen ja peukalon väliin niin eiku toinen lyö päänsä pöytään ja yrittää suullansa suoraan napata :D Vastaku tarpeeks kauas laitto murot et toinen joutu kurottamalla noukkimaan niin nähtiin et kyllähän se pinsettiote siellä on ja hyvin osaa käyttääkin jo :)

Eilen maistettiin pala yksinhuoltajan arkeeki! Onneks vaan näin "nimellisesti" :D Miehelläni oli pitkä ja rankka päivä, joten kotiin tultua jakso hädin tuskin hetken pelata ja syöpässä ennenkuin painui jo yöunille. Joten päivittäiset rutiinien lisäksi, Eeliksen ruokailut, vaipattamiset ja vaatteiden vaihdot sekä nukuttaminen yms olivat minun kontollani kokonaan. Kyllä on hatunnoston paikka yksinhuoltajille, ei voi kovin helppoo olla yksin lapsen kans ja hoitaa samalla koko talous. Ruuanlaitot, pyykkäykset, siivoukset yms vievät niin suuren osan arkee et ei siin paljoo kyl vapaa-aikaa jäis ittelleen :) Olen siis tyytyväinen tähänkin hetkeen kun kerkesin puolisen tuntia istahtaa alas, tutustua vähän VAKAVA-kokeen aineistoon sekä kirjoitella tuntemuksiani bloginmuodossa. Mut nyt velvollisuudet odottavat joten Hellurei!
2 kommenttia:

 1. oikeasti!!voiko lapsesta saadakaan näin monta kuvaa peräkkäin pelkkä hymy tai joku näpäkkä virne naamalla :D:D:D ihan mahtava <3

  kyllä tulee aina vaan ikävä eeliksen luo mitä enemmän näitä kuvia katteleekin!!

  jensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no se ikävä pittää tulla hävittämään ;D <3

   Poista