sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

ekipoika.

Viimein kiukkuselätetty ja alkaa taas piristymmään :) Jos nyt saisin kirjoitettua eilen lupaamani ja alottamani postauksen meidän pikkuvekkulistamme loppuun <3

Meidän Eelis on 10 päivän päästä 10 kk! (Tänään siis  9päivän päästä 10kk, eilen aloitin niin muokkailen vähän tätä samalla ennen kuin julkaisen :)) Uskomatonta et tää aika niin hurahtaa.. Vaikka sitä kuinka nauttii tästä vauva-ajasta niin silti se kiitää semmosta kyytii et sitä huomaa vaan et kuinka vauva-aika onkin muuttunut jo taapero vaiheeksi!10kk:en ikään mennessä vauvan elämänrytmi yleensä rutinoituu, joten koko perheen elämä helpottuu.. Eeliksellä on siis jo aikas tarkka päivärytmi, nukkumaan menemiset, heräämiset, ruokailut ja ulkoilut.

Motorisesti tää 8-10kk:den vaihe on ollut hurjaa kehitystä. Eelis on oppinut käyttämään käsiään kuten vilkuttamaan, erilailla taputtamaan sekä kädet ylös nostamalla hurraamaan ja pyytämään syliin. Pinsettiotettakin on harjoiteltu kovasti ja sujuneekin jo hyvin. Kaiken tämän lisäksi Eelis on oppinut nousemaan itse istumaan, sekä seisomaan. Siten myös kävelee pitäessään kiinni huonekaluista tai meidän molemmista käsistä :) Eelis tykkää ryömiä, joten konttaaminen on vaan satunnaista.. Lukuunottamatta mummolaani jossa on korkeat kynnykset jossa Eelis konttasikin pääsääntöisesti kokoajan, et osaa Eelis siis kontatakin..

Kielellisestikin kehitys on ollut hurjaa, sillä Eelis ymmärtää jo yksinkertaisia lauseita ja noudattaa yksinkertaisia ohjeita. Monet vauvat sanovatkin näihin aikoihin ensimmäiset oikeat sanansa, ja Eeliskin höpöttelee niin mahoton et tunnistettavia sanojakin löytyy seasta :)Vaikka pääsääntösesti puhe on viel tavujen sekamelskaa, mut niin söpön kuulosta!

Useimmat vauvat nukkuvat jo täysiä öitä, mut meillä Eelis heräilee yhä lohtutissille. Tämänkin tieten sais unikoululla pois, ja Eelis nukkuikin hetkellisesti ilman yötissua, mutta koska aion imettää enää parin kuukauden ajan ja Eeliksellä on hampaiden tulon takia kipuja olen katsonut Eeliksen parhaaksi et yötissu ei oo haitaksi. Päiväunia Eelis nukkuu yhdestä kolmeen kertaan päivästä ja päikkäreiden pituudesta riippuen :)


Ruokailut on Eeliksestä hyvinkin mukavia hetkiä.. NOOT. Välistä tieten ruoka menee kuin kuumille kiville mut nyt on semmonen vaihe et pitää saaha itte eikä äiti saa, (Oiskohan äitiinsä tullut tempperamentissaan?) sit välistä päristellään tai muuten vaan kiukutellaan äitille.. Helpoimmalla ollaankin selvitty kun ollaan annettu Eelikselle oma lusikka ja itse syötetty toisella lusikalla. Myös sormiruokaa ollaan harjoteltu ja vaikka sotkua tuleekin niin minusta ainakin on tosi hyvä et lapsella on kiinnostusta ruokailuun niin oppiipahan sit itsekin syömään eikä oleta vielä 5-vuotiaanakin et joku on aina syöttämässä :DD

Muuten Eeliksen ruokavalio onkin hyvin monipuolinen, eikä ruokaakaan tarvitse enää hienontaa kovin pieneksi. Eelis maiskuttelee ja pureskellee mielellään vähän kokkaraisempaa ruokaaki mut välistä huomaa et pittää laittaa aivan velliksi et toiselle saa maistummaan. Pikkuhiljaa siis Eelis voi siirtyä samoihin ruokiin meidän kanssamme, ja olenkin tehnyt ruokaa niin et erotellut Eeliksen ruuan ennen kuin olen lisännyt maitoa tai mausteita. Onneks maitoaki saa parin kuukauden päästä alkaa antamaan, hapatettu maito siis ollaan jo aloteltu muutama viikko takaperin :)


Noo, mitäs sitten :D Eiköhän tossa ollu aikas paljon asiaa, joten nyt voisin nauttia lapin kansasta ja  ihanasta auringonpaisteesta kera kahvikupposen. Ensi viikolla voisin sit enempi räpsii taas kuvii :) Kivaa sunnuntaita kaikille tasapuolisesti ja nauttikaahan ihanasta kevät säästä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti