maanantai 16. tammikuuta 2012

Dietmix.

Noniin, nyt sit päätimme hankkii palautusjuomaa! Insanity treeniohjelma on sen verta raskas ja treeniä on kuitenkin kuusi kertaa viikossa kaiken hyötyliikunnan lisäksi, et ajattelimme kropan tarvitsevan lisäravinteita palautuakseen ja maksimoidaksemme treenien tehon!

Mieheni kaverin avustuksella ja omien vertailujemme kautta päädyimme hankkimaan Fastin Dietmixiä. Jauhe sisältää runsaasti kuitua, sekä proteiinia + aminohapot jotka ovat elintärkeitä lihasten hyvinvoinnille.

Se miksi syömme paljon tonnikalaa ja raejuustoa, on että tarvitsemme mm. proteiinia hirveästi laihdutuksen aikana. Jos keho ei saa tarpeeksi proteiinia se alkaa kuluttamaan lihaksia energianlähteenä rasvanpolttamisen sijaan, tämä taas on se mitä kaikki pyrkivät estämään.. Lisäksi proteiinin saannin lisääminen tehostaa painonpudotusta usealla eri tavalla. Se kiihdyttää mm. ruokailun jälkeistä energiankulutusta ja pitää olon kylläisenä pitkään :)
Miksi vältämme hiilihydraatteja? Koska liika hiilihydraatti estäisi kehon ylimääräisten rasvavarastojen palamisean energiaksi. Fastin sivuilta lueskelinkin, että vähähiilihydraattisen ruokavalion on osoitettu alentavan verenkierron insuliinikonsentraatioita=eli suomenkielellä verensokerin vaihteluita?  merkittävästi, mistä pääasiassa johtuu ruokavalion kyky vähentää tehokkaasti kehon rasvan määrää!

Vertailimme eri juomajauheita ja valitsimme dietmixin, koska se sisältää hitaasti imeytyvää ja vatsaa täyttävää maitoproteiinia ja kauralesettä + lisättyä kuitua! Kaiken tämän lisäksi jauheessa on myös kalsiumia ja L-karnitiinia.

Kalsiumi vähentää liiallisesta energiansaannista johtuvaa painonnousua, sekä lisää rasvan hajoamista ja ehkäisee aineenvaihdunnan hidastumista painonpudotuksen aikana. Tämä vaikutus on seurausta ravinnon kalsiumin vaikutuksesta solunsisäisen kalsiumin määrään, jonka on havaittu säätelevän myös rasva-aineenvaihduntaa, sekä se saattaa myös sitoa rasvahappoja vatsassa ja näin vähentää niiden imeytymistä kehoon..

L-karnitiini on myös elimistön itsensä tuottamaa aminohappoa, jonka keskeinen tehtävä elimistössä on pitää huolta rasva-aineenvaihdunnasta. Elimistö tuottaa tätä aminohappoa itse, mutta sitä saa myös pääasiassa eläinperäisen ravinnon mukana. Lisäksi uskotaan et sillä ois rasvanpolttoa tehostava vaikutus, joten seon niin laihuttajien, että kehonrakentajien suosima lisäravinne.

Fast:in sivuilta lueskelin ja kirjottelin sit tätä postausta, sieltä lueskelemaan lisää (jos aihe kiinnostaa) ja etsimään itselleen sopivaa palautus-/treenijuomajauhe :)


Ps. Älkää pahastuko jos tekstissä on jotain väärää teidän mielestänne, korjata saa ja pitääkin jos jokin kohta on teidän mielestänne puuta heinää :) Oon koonnut tekstin omien sekä lukemieni perusteella et tää on nyt parasta tietoutta mitä minun pääkopasta lähtee 8D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti