perjantai 20. tammikuuta 2012

Isona minusta tulee? Opettaja?

Oon miettinyt et tahtoisin käydä viel jonkun koulutuksen ammattikorkeas/yliopistos. Rovaniemellä on vaan aika huono valikoima koulutustarjonnassa, minun makuuni ainakin. Ainoa ala mikä nyt on alkanut enempi kiinnostaan olis luokanopettajakoulutus..

Ajattelin hakea tänä keväänä, vaikka minulla onkin lähihoitajakoulutus oppisopimuksella vielä keskenkin. Saahan sitä hakea aina ja jos pääsisikin niin kävis jotain kursseja sieltä täältä ja keräis opintopisteitä valmiiksi?

Toisaalta se mikä lyö jarrua opettajahaaveissani on et nykyään on puhuttu paljon siitä, kuinka auktoriteettihahmot ovat hävinneet elämästämme.. Koska mm. opettajat käyttävät/joutuvat käyttämään yhä vähemmän auktoriteettiaan opetustilanteissa, he vain puhuvat oppilaiden hälinän keskellä ilman minkäänlaista kontaktia oppilaisiin. Näin vain siksi koska pelkäävät, että jos opettavat lujemmalla otteella oppilaiden vanhemmat hyökkäävät ja haukkuvat, arvostelevat ja piinaavat opettajaa.. 


Tahtoisin olla johdonmukainen, kuitenkin tiukka opettaja, siten että saisin opetuksellani kehitystä aikaan. Haluaisin olla se joka havahduttaa ihmiset, pysäyttäisi mietteistään et "hei nyt keskitytään tähän eikä viikonloppu suunnitelmiin tms." Lisäksi haluaisin olla sopivan aunkara opettaja, joka osaisi pitää luokassa kuria ja jota vielä kunnioitettaisiin.

Juttelinkin joulunalla paljon enoni kihlatun kanssa, hän kertoi, että huonoa palautetta aina saa. Hyvää ei useinkaan, mutta siihen tottuu ja jos tykkää työstään niin ne "palkinnot" saa itselleen aivan muuta kautta kuin esimerkiksi vanhempien kautta.

Rakastan organisoida asioita, olen aina ollut johtajatyyppiä. Nuorempana valmensin telinevoimistelua ja osasin omasta mielestäni aikas hyvin ryhmätilannehallintaa ja isommankin joukon johtamista. Lisäksi olen käyny matkailualan koulutuksen, joka pohjustaisi myös erikokoisten ryhmien hallintaa, ja oma auktoriteettini on siten vuosien mittaan kehittynyt. Omaan myös aika matalan ja vahvan äänen, joten ilman kiljumista/karjumistakin saan helposti ryhmän huomion..


Ajattelin sit et hakisin yliopistoon keväällä, sekä ilmoittautusin seuraavan syksyn yo-kirjoituksiin.. Tahtoisin uusia äidinkielen ja englannin ja panostaa niihin tällä kertaa enemmän.. Uskoisin että onnistuisin paremmin, koska elämäntilanteeni on vakaampi, parisuhde kukoistaa, meil on ihana koti ja vauva joten voisin keskittyä lukemiseen aivan erilain kun 2010 keväällä!  Silloin elimme suhteemme epävakaata alkuaikaa, mieheni kotiutui armeijasta (362) ja unirytmimme oli aivan sekaisin, kaiken lisäksi tein vielä töitä koulun ohessa, joten energiaa ei riittänyt mitenkään enää opiskeluun.

No tässä oli tällä kertaa suunnitelmistani, nähtäväksi jää kuinka onnistuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti