tiistai 10. tammikuuta 2012

pari faktaa.

Imetys. Imetän ja imetän vieläkin. Jokaisen oma valinta, mutta itse kokenut meille sopivan parhaiten sekä edullisin vaihtoehto.
Luomuruoka. Ei pilttejä meiän pienelle, mutta muut voivat tehdä miten parhaaksi näkevät. Vauvan soseet on helppo ja nopea tehdä itse, miksi siis tuhlata rahat valmisruokiin?
Hyppykeinut ja kävelytuolit. Aiemmin harkitsin, enää en kannata jos lapsella on yhtää päkijäseisonta. Tieten sit ku koko jalalle varaa niin sithä voikin ja meilläki ois kävelytuoli jemmassa, mut taitaa jäähä käyttämättä.


Syöttötuoli vs. sitteri. Sitteriä ei meil oo käytetty ku ihan ekoina viikkoina, joten syöttötuolia käytetty ku kiinteät aloitettu eli n.5,5kk ikäisestä. Neuvolasta kysyin niin antoivat luvan et saa "istuttaa" ku oli jo sivuheijastetta ja tarpeeksi jäntevä.

Lakki, myssy, pipo. Kaikkia käytetään, ja aivan sisälläkin. Eeliksellä niin pieni tuo pehko et varotaan et pää ei saa kylmää. Tääkin on semmonen miten kukanenkin katsoo parhaakseen, mut pienellä on kuite se aukile viel päässään, et turhaapa sitä vauvan päätä viilentämäänkään..

Ihonhoito. Sinkkivoide + talkki. Ainoo mitä varmaa ees käytetään, muutenkin tarvinu tosi harvoin, Eeliksellä oo viel ollu iho rikki kertaakaan joskus vain hieman punoittanut. Tästä tulemmekin sit seuraavaan kohtaan>>

Pesu. Pesemme lähes aina juoksevalla vedellä, joskus käytämme kosteusliinoja ja kylvetämmekin ilman pesuaineita, ettei turhaan vauvan herkkä iho kuivaa :)Nukkuminen. Omassa pinnasängyssä pääsääntösesti. Aamuisin otan kyl kainaloon/viereen nukkuun varsinki sitten kun isi lähteny kouluun/töihin.

Vaatteet. Pääsääntöisesti olemme kaiken ostaneet uutena, ensimmäinen lapsi ja jotenkin ei vaan halua ostaa kirpparilta tms käytettyjä. Kuitenkin tietää et lisää lapsia hankimme myöhemmin niin tuleepi sit käyttöön seuraavillakin lapsilla.

Lelut. Olemme pyrkineet et Eeliksellä olis vain pari lelua, et oppis arvostaan pienestä pitäen eikä leluja vain viljeltäis pitkin kämppää.

Vaipat. Käytämme tarra ja housuvaippoja aivan kertakäyttöisiä. Aluksi harkitsin kestovaippoja, mut on nuo normit helpompia! Meille ainkin kun pyykkiä tulee muutenkin aivan nokko.

Yökyläilyt. Eelis ei oo ollu viel yökylässä, enkä kyl tahtoiskaan. Sitku tissiltä jää pois voi alkaa miettiin. Kyl lapsella on paras paikka omien vanhempien kanssa <3 Ja ei, ei tämä tarkoittanut sitä et tuomitsisin ketään sen takia! Jokainen tekee tavallaan, ja miten itse kokee parhaimmaksi. Mie vaan oon tällanen takertuja etten osais olla viel yötä erossa omasta pikku vauvelista! :DDD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti